Hlavní obsah

Hon na olympijské hřiště

Vyprojektovat hřiště pro olympijský turnaj v golfu 2016 bude terno. Však se také zájemci o tuto práci slétají s vidinou Ria de Janeira jako supi. Jsou mezi nimi i významná hráčská jména.

Foto: Prague City Golf Club

Golf - ilustrační foto

Článek

Společný zájem o projekt vyhlásili dokonce Jack Nicklaus a Annika Sörenstam, nejúspěšnější hráči historie, kteří fungovali jako "globální vyslanci" golfu při loňském prosazování sportu na program olympijských her.

Nicklaus a Sörenstam napsali dopis na International Golf Federation s žádostí, aby se stali architekty prvního olympijského hřiště od roku 1904.

"Byl bych překvapen, kdyby nás nevybrali," citovala Nicklause agentura AP. Nicklaus Design jako jednička v oboru postavil po světě 341 hřišť ve 34 státech.

Jak by ale společná práce fungovala? Nicklaus by prý navrhoval strategii jamek z mužských a Sörenstam z ženských odpališť...

Zájem o zakázku však má i více než desítka dalších architektů. Také proto, že v Brazíli není žádné veřejné hřiště, kterým by to olympijské naopak po hrách být mělo, aby zpřístupnilo golf nejširším vrstvám.

Ty Votaw, viceprezident PGA Tour, který pracuje jako prozatímní hlava International Golf Federation, ale řekl, že pro olympijské hry může být využito i některé ze stávajících brazilských hřišť.

A co ještě může zbrzdit Nicklause? Pocit, že by šlo o další americký vliv v golfu, který ovšem pro olympijské hry potřebuje impulzy z celého světa...

Reklama