Hlavní obsah

Golfové US Open se musí obejít bez Rose, Fowlera či Mediatea

NEW YORK

Na golfovém US Open, které se uskuteční koncem příštího týdne v kalifornském Pebble Beach, bude chybět řada známých jmen. Zatímco například v tenisu o grandslamový turnaj nemohou přední světoví hráči přijít, v golfu je síto kvalifikací neúprosné. Šanci na zisk titulu na prestižním turnaji kategorie major tak nebudou mít Angličan Justin Rose nebo Američané Rickie Fowler a Rocco Mediate.

Foto: Milan Malíček, Právo

Český golfista s německým pasem Alex Čejka se na US Open kvalifikoval.

Článek

Zatímco jednu z kvalifikací úspěšně zvládl německý golfista českého původu Alex Čejka, Roseovi postup unikl o tři rány. V neděli přitom kraloval turnaji americké série PGA v Dublinu a ve světovém žebříčku mu patří 33. místo. Ještě o příčku výše je mladík Fowler, který v Dublinu vedl od prvního kola a nakonec skončil druhý.

Své druhé místo a dramatický souboj o prvenství z roku 2008 si nezopakuje ani Mediate. Ten tehdy společně s Tigerem Woodsem zápolil na 18 jamkách dodatečného play off, ve prospěch světové jedničky musela rozhodnout až ta devatenáctá. Play off nezvládl Mediate ani nyní, kdy v kvalifikaci bojoval v šestičlenném poli o pět vstupenek na US Open. Osudným se mu stalo bogey na třetí dodatečné jamce.

Reklama