Hlavní obsah

Vedoucí Micheel možná US Open kvůli umírající matce nedohraje

PEBBLE BEACH

Golfista Shaun Micheel možná stojí před životním úspěchem. Po prvním dnu US Open se dělí s dvojicí dalších hráčů o vedení, ale turnaj v Pebble Beach nemusí dohrát. Americkému hráči umírá matka Donna a v případě, že bude potřebovat, aby byl s ní, odloží své hole a rychle za ní vyrazí.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Golfista Shaun Micheel během prvního kola US Open

Článek

Donna Micheelová má rakovinu, která se z plic rozšířila do mozku, jater i páteře. "Doktoři nespecifikují, kolik času jí ještě zbývá. Všichni doufáme v zázrak," řekl Micheel po prvním kole, které zahrál v těžkých podmínkách za skvělých 69 ran, dvě po par hřiště.

Micheelovi pomáhá, že o umírající matce otevřeně mluví. "Cítím se díky tomu lépe. Je to něco jako terapie," řekl jednačtyřicetiletý golfista, jehož matka by mohla 2. července oslavit čtyřiašedesáté narozeniny.

Pokud se matce přitíží a bude potřebovat, aby byl na blízku a mohl se s ní rozloučit, okamžitě z US Open odletí. "Musím tam být. Golf není důležitý, máma je můj život," řekl vítěz PGA Championship z roku 2003, který na US Open skončil nejlépe na děleném 28. místě před šesti lety.

Reklama