Hlavní obsah

US Open: Mickelson zaútočil

Těžké US Open? Nikoli pro Phila Mickelsona, který ve druhém kole na Pebble Beach zahrál nejlepší výsledek turnaje a je dvě rány od lídra. Výborně se drží Alex Čejka a pořád ve hře je i Tiger Woods.

Foto: ČTK/AP

Phil Mickelson.

Článek

US Open vede Graeme McDowell ze Severního Irska s -3 (71-68), ale s odstupem dvou ran je silná skupina. Ernie Els (v pátek 68), Dustin Johnson (70), Ryo Ishikawa (71) a hlavně Phil Mickelson, který se oproti čtvrtku zlepšil o devět ran, když zahrál 66 ran, 5 pod par. Na první devítce měl jen 31 úderů, s pěti birdie a jedním bogey, na druhé devítce pak jedno birdie. Ve čtvrtek přitom nepředvedl žádné, tak jako Tiger Woods.

"Cítil jsem ve vzduchu takové skóre a veděl jsem, že musím rychle začít, protože pokud jde o birdie jamky, je to prvních sedm, osm," prohlásil Mickelson, na US Open dosud čtyřikrát druhý.

O šesté místo, na výsledku even par, jen o tři rány za lídrem, se mezi čtyřmi hráči dělí také Alex Čejka (70-72)! Nezačal sice dobře, měl bogey na jedničce a double bogey na devítce, ale od desítky zahrál dvě birdie za sebou, třetí přidal na patnáctce a byl blízko také na osmnáctce, kde mu pat objel jamku. Předtím měl na přetěžké tříparové sedmnáctce bogey.

Třetí kolo ale Čejka nebude mít snadné, protože jako spoluhráč na něj vyšel Mickelson. Startují jako třetí flight od konce, v 00.30 středoevropského letního času, pro našince tedy už v neděli.

A co vlastně Tiger? Na výhru to nevypadá, a nejde jen o prozatímní výsledek +4 (74-72), znamenající dělené 25. místo, např. s Vijayem Singhem nebo čtvrtečním lídrem Shaunem Micheelem, který po úvodních 69 předvedl v pátek 77. Jde o přetrvávající nepřesný golf.

Woods jednou drajvoval tak ostrým hookem, že musel dropovat z nehratelné pozice, Připsal si čtyři bogey a konečně i tři birdie, jedno po chip-in, ale pořád mu chybí ostrost šampiona. "Pořád jsem v turnaji, jen musím hrát více birdie," řekl trojnásobný vítěz US Open.

Cut se stanovil na +7 (při majoru obvyklých deset ran od prvního místa). Prošlo jím 83 hráčů, mj. přesně na ránu Sergio García, Steve Stricker, Retief Goosen, Mike Weir, Davis Love III nebo šedesátiletý Tom Watson (hrál 78-71). Pod čarou zůstali např. Miguel Angel Jiménez, Geoff Ogilvy, Adam Scott, Rory McIlroy nebo Y. E. Yang. A také Eric Compton, který má za sebou dvě transplantac srdce a který postoupil z kvalifikace.

Výsledky US Open najdete zde

Reklama