Hlavní obsah

Tak se chová exšampion?

To, že Michael Campbell už neví, jak se hraje golf, nepřekvapí. Pět let po svém vítězství na US Open ale Novozélanďan na Pebble Beach ukázal, že už ani nezná etiketu.

Článek

Co bylo obvyklé: Michael Campbell zahrál na Pebble Beach výsledek začínající osmičkou a skončil hluboko v poli poražených. Se skóre +19 (78-83) zůstal dvanáct ran od cutu US Open a pět míst od konce výsledkové listiny se 156 jmény.

Co bylo neobvyklé: Campbell vedle golfu zapomněl, jak se chovat na hřišti.

Americký list Oakland Tribune napsal, že "golf Michaela Campbella je stejně žalostný jako jeho chování" a Boston Herald připomněl, že by se 41letý Novozélanďan měl chovat lépe.

Co se stalo?

Byla to série podivných gest a úkonů, co Campbell předvedl při svém krátkém vystoupení na Pebble Beach, jež jinak zapadlo do výsledkové katastrofy posledních let šampiona z Pinehurstu.

Campbell například hrál z fairwaye, aniž by počkal na svého spoluhráče Paula Goydose, který se vracel na odpaliště k opakovanému drajvu. Také patoval dřív, než jeho spoluhráči vůbec došli na green, poprvé z foregreenu a podruhé ze čtvrt metru.

"Ze šampiona US Open je tohle?" Tak se ptal sloupkař Oakland Tribune a dodal, že Campbellova výjimka na starty v US Open bohužel platí ještě dalších pět let.

Campbell, který neprošel cutem na US Open počtvrté za posledních pět let, odmítl dotazy novinářů u skórovacího stanu a rychle zmizel v autě.

Reklama