Hlavní obsah

Czech Open: Návrat k Old Course

Lidé míní, čas mění. I když v novém čísle Golf Digest C&S si turnajový ředitel Czech Open maluje, jak se v srpnu bude hrát na druhé devítce New Course, aktuální realita je jiná. Turnaj European Tour se tak jako loni uskuteční pouze na Old Course. Proč?

Článek

Důvodem je stav New Course, respektive jeho druhé devítky, po nedávných záplavových deštích, které výrazně zasáhly do konstituce některých jamek.

Pořadatelé si hodně slibovali od nové jamky, šestnáctky na New Course, která se změnila na čtyřpar, jenže voda nový terén spláchla a na místě fairwaye jsou dnes jen obnažené trubky, jak se půda nechytila.

S touto situací se seznámil při své středeční návštěvě Čeladné turnajový ředitel Miguel Vidaor. I když měl skvělou náladu, podepřenou úterním sledováním vítězství svého Španělska v osmifinále mistrovství světa ve fotbale, po inspekci musel konstatovat, že zamýšlená část hřiště není hratelná.

"Je to potvrzeno. Budeme hrát znovu na Old Course. Snaha byla, ale počasí nám nepřálo. Na druhou stranu nám ředitel potvrdil, že greeny jsou na světové úrovni a že se můžeme těšit na skvělý turnaj," sdělil promotér Alex Flanagan.

Ve výhledu pořadatelů je návštěva Colina Montgomerieho, kapitána týmu Evropy, který chce sledovat hráče před říjnovým Ryder Cupem. Mluví se také o startu australské legendy Grega Normana. "Jména budeme vědět nejdříve po British Open," uvedl promotér.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články