Hlavní obsah

Woods i Čejka u Indiánů tonou

Pensylvánské hřiště Aronimink, jehož jméno připomíná náčelníka kmene Indiánů, kteří zde žili, je zatím vítězem po prvním kole turnaje AT&T National v rámci PGA Tour. Své o tom vědí i Tiger Woods s Alexem Čejkou. 

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Alex Čejka

Článek

Světový hráč číslo jedna Tiger Woods zahrál 73 ran (+3) se sérií bogey-par-bogey-double bogey (voda) mezi 14. a 17. jamkou.

Alex Čejka měl 74 s double bogey a triple bogey na čtyřparech. Pod par hřiště Aronimink se dostalo jen 34 ze 120 startujících, když například Woodsův spoluhráč Davis Love III spáchal skóre 78.

"Nepatoval jsem dobře, ale do druhého kola to spravím," prohlásil obhájce titulu Woods, který byl po 13 jamkách na výsledku 1 pod par, než mu vše odešlo do věčných lovišť. Woods se dělí o 81. místo, Čejka je na 93. příčce, oba pod předpokládaným cutem.

Turnaj vede se skóre 66 (-4) čtveřice Arjun Atwal, Jason Day, Joe Ogilvie a Nick Watney. Do paru se vešlo jen 48 hráčů. I když zahrál hole-in-one na tříparové pětce, nebyl mezi nimi Nathan Green se 71.

Aronimink je pro letošek a příští rok náhradou za původní dějiště turnaje, Congressional Country Club, který se připravuje na US Open 2011. Hřiště postavené v roce 1928 je jedním z nejpříjemnějších překvapení letošní PGA Tour pro svůj layout i náročnost a hned se zařadilo mezi kandidáty nejen pro další setrvání v sérii, ale i pro eventuální major.

Reklama