Hlavní obsah

Woods v cutu, Čejka skončil

Cutem +3 na PGA Tour v Pensylvánii prošel přesně Tiger Woods, který však v polovině turnaje ztrácí deset ran na lídra Justina Rose. Finále se netýká Alexe Čejky, jemuž do cutu přebývalo pět ran.

Článek

"Když neproměníte žádný pat, nemůžete nic dělat," uvedl Woods, který v pátek v Aroniminku zahrál par 70, o tři rány lépe než na úvod, a také měl oproti čtvrtečním 30 patům o dva méně.

Na předposlední jamce, tříparové osmičce, ale Tiger nedal šedesáticentimetrový pat na par, což ho málem stálo cut, který byl v době skončení Woodsova kola na +2. Nakonec se do cutu +3 vešlo 71 hráčů.

"Dva dny jsem drajvoval nejlíp za poslední dobu, dnes jsem i zlepšil hru železy, ale greeny zůstaly mou slabinou," prohlásil obhájce titulu Woods, kteřý si navzdory nedobrému představení na finále věřil. "Greg Norman říkal, že když před nedělí ztrácíte šest ran, máte pořád šanci vyhrát. A to u mě platí," věřila si světová jednička.

Alex Čejka neprošel cutem po dalším kole za 74 ran (čtyři bogey) a s celkovým skóre +8. Kolo turnaje za 64 (-6) s šesti birdie posadilo do čela Justina Rose. Angličan s celkovými 7 pod par vede o ránu před Jasonem Dayem (68) a Charliem Wi (65 s eaglem na čtyřparu).

Reklama