Hlavní obsah

Přibylo nové hřiště. Golf si zahrajete i na Slapech

PRAHA

Na golfové mapě České republiky přibylo další hřiště. V malebné krajině nad Slapskou přehradou vyrostla devítka, kterou projektoval renomovaný golfový architekt Jiří Velden. Dalších devět jamek přibude na Slapech příští rok. První devítka má par 72 a délku okolo pěti kilometrů. Hrát se na ní začne od 9. července.

Foto: archiv Golf Park Slapy sv. Jan

Golfové hřiště na Slapech

Článek

Nově otevřená devítka Rabyňská hora je částí budoucího 18jamkového hřiště, které postupně vzniká na zhruba 55 hektarech v okolí obce Slapy, mezi chatovými oblastmi Lahoz a Ždáň a vesnicí Přestavlky. Zajímavě modelované hřiště v krásném prostředí nabídne kvalitní golf jako začátečníkům, tak výkonnostním hráčům.

Golfové hřiště na Slapech.foto: archiv Golf Park Slapy sv. Jan

“První devítka je méně kopcovitá, s panoramatickými výhledy na přehradu a okolní krajinu. Hraje se přes údolí, vodu i remízky, některé jamky se hrají z kopce či do kopce, devítka tak trochu potrápí, ale udělá i radost. Zkrátka poskytne správný golfový zážitek,” řekl ředitel slapského hřiště a zároveň Head Pro Radek Wagner.

Jedna z jamek nového golfového hřiště.foto: archiv Golf Park Slapy sv. Jan

“Chystaná druhá devítka Tři kříže bude o něco náročnější, delší a kopcovitější. Velkou výzvou budou jamky hrané z kopce přes biokoridor. Odměnou jim bude nahlédnutí do dančí obory, kolem které se bude klikatit část jamek,” dopnil Wagner s tím, že otevřena bude na jaře příštího roku.

Reklama