Hlavní obsah

Růžový panter má US Open

Famózní golf, s nímž se jako jediná dostala celkově pod par, vynesl Paule Creamer vítězství na US Women´s Open a první major titul pro 23letou Američanku.

Článek

Americký ženský golf má žně. Nejprve čekal devět major turnajů na svou šampionku a nyní slaví druhou za sebou.

Po Cristie Kerr, jež minulý měsíc vyhrála LPGA Championship a stala se světovou jedničkou, uspěla konečně také Paula Creamer. Devátý titul kariéry a první po dvou letech je pro Růžového pantera, jak je Paula přezdívána pro svou zálibu v této barvě, rozhodně nejsladší. Také proto, že následuje po vleklém zraněné ruky.

Američanka vyhrála na jednom z nejtěžších hřišť historie US Women´s Open, v Oakmont Country Clubu. Když tu před třemi lety zvítězil Angel Cabrera na mužské verzi šampionátu, měl skóre +5.

Creamer to zvládla za -3 (72-70-70-69). Na 72 jamkách zaznamenala 15 birdie oproti 10 bogey a jednomu double bogey, to ve druhém kole, v němž však zároveň předvedla jen 26 patů.

O druhé místo se na +1 dělily Norka Suzann Pettersen (73-71-72-69) a Korejka Na Yeon Choi (75-72-72-66). Nejlepší výsledek finále i celého turnaje, 65, měla celkově čtrnáctá další Korejka Song-Hee Kim. Major byl nejprve provázen vysokými teplotami a v pátek kvůli bouřkám a lijákům přerušen.

Němka českého původu Sandra Gal obsadila 51. místo s +18 (73-73-83-73). Amatérka Jessica Korda neprošla s +15 (79-78) o pět ran cutem.

Konečné výsledky najdete zde

Reklama