Hlavní obsah

Kroket a Twitter dobývají golf

Jak se golf proměňuje v moderní době, dokazuje nadcházející British Open. K. J. Choi bude na Old Course patovat jako při kriketu a Stewart Cink má na bagu internetové vzkazy.

Článek

K.J. Choi sáhl po zvláštním stylu patování. Těžkým patrem s trojúhelníkovou hlavou, uchopeným významně dole pravou rukou, která úder vede, hraje čelně k jamce něco jako ránu při kroketu. "Nejdřív jsem s tím stylem nebyl úplně spokojen, ale teď jsem přesvědčen, že je to správná cesta," řekl 40letý Korejec, který to poprvé zkusil minulý týden na John Deere Classic, kde neprošel cutem. Pravidla neporušuje, protože vzhledem k dráze patu stojí vedle míče, nikoli za ním, jak to kdysi zkoušel Sam Snead, což pak bylo zakázáno.

Zprávy, které o sobě posílá obhájce britského titulu Stewart Cink na sociální síť Twitter, přijímá více než 1,2 miliónu lidí. Cinkův sponzor Nike vytušil příležitost, vyzval jeho příznivce, aby posílali povzbuzující vzkazy, a ty nejzajímavější zvěčnil na golfistův bag pro British Open. Jeden příklad za všechny: "Win jug #2 @ Open #150." Tedy "Vyhraj pohár číslo 2 na Open číslo 150."

Reklama