Hlavní obsah

Spilková jede na Ryder Cup!

Klára Spilková se po loňské účasti v juniorském Solheim Cupu podívá jako hráčka i na juniorský Ryder Cupu. Patnáctiletá Češka byla vybrána do týmu Evropy pro zářijové utkání.

Foto: Karel Brázdil

Klára Spilková

Článek

Skotské Gleneagles, jinak dějiště "velkého" Ryder Cupu 2014, bude letos 27. a 28. září hostit Junior Ryder Cup hráčů a hráček do 18 let, tedy utkání výběrů Evropy a USA.

Klára Spilková se přímo kvalifikovala mezi třemi dívkami do 18 let, stejně jako Angličanka Kelly Tidy, vítězka British Ladies Amateur, a Francouzka Manon Gidali. Mezi chlapci do 18 let byli vybráni Belgičan Thomas Detry, Němec Moritz Lampert a Angličan Chris Lloyd.

Evropa má co napravovat z minula, kdy USA naposledy vyhrály mezikontinentální golf 22:2.

Junior Ryder Cup je odrazovým můstkem pro úspěšnou kariéru, jak ukazuje příklad Sergia Garcíi, který hrál soutěž v roce 1995 a už za čtyři roky byl členem "dospělého" týmu Evropy v utkání v Brookline. Rory McIlroy hrál za vítězné juniorské družstvo Evropy v roce 2004, před dvěma lety nastoupil v utkání Matteo Manassero. Suzann Pettersen zase hrála Junior Ryder Cup v letech 1997 a 1999, než pětkrát absolvovala Solheim Cup.

USA oznámí nominaci 6. srpna.

Nominace Evropy pro Junior Ryder Cup

Isabella Deilert (Švédsko), Manon Moll (Francie), Leona Maguire (Irsko), Albert Eckhardt (Finsko), Kristoffer Ventura (Norsko), Juhana Kukkonen (Finsko), Kelly Tidy (Anglie), Manon Gidali (Francie), Klára Spilková (Česko), Thomas Detry (Belgie), Moritz Lampert (Německo), Chris Lloyd (Anglie).

Reklama