Hlavní obsah

Golfista Lieser skončil čtvrtý na Challenge Tour v Itálii

Conturbia

Golfista Ondřej Lieser skončil na děleném čtvrtém místě na turnaji Challenge Tour v Itálii a vytvořil nové české maximum v druhé nejvyšší evropské sérii. Na Italian Challenge Open, turnaji zkráceném kvůli dešti na tři kola, zahrál 12 ran pod par a o ránu zaostal za nejlepší trojicí. Z té vzešel po rozstřelu jako vítěz Němec Hurly Long.

Foto: Sport.cz

Český golfista Ondřej Lieser

Článek

Další český hráč Stanislav Matuš ve finále pozici v desítce neudržel a se skóre -7 obsadil dělené 30. místo.

Po prvním kole byl Lieser pod Alpami na děleném druhém místě. V pátek se kvůli dešti kolo nehrálo, proto byl turnaj zkrácen na 54 jamek. Před finále byli s Matušem na děleném osmém místě. Zatímco Lieser zahrál v neděli čtyři rány pod par a posunul se o čtyři místa výš, Matuš měl ránu nad par a pohoršil si.

Devětadvacetiletý Lieser letos prožívá i přes koronavirovou pauzu výbornou sezonu. Už vylepšil i české maximum na nejvyšším evropském okruhu. V červenci byl na společné akci European Tour s Challenge Tour v Ramsau třináctý.

"Mám skvělé zázemí doma, mám se kam z golfu vracet. Celkově mám vše více srovnané a také jsem i díky sponzorům trochu více zabezpečený po finanční stránce," řekl pak nejlepší český hráč ve světovém žebříčku (624.) serveru golfextra.cz.

Dosud byla českým maximem na Challenge Tour dvě dělená šestá místa Jiřího Jandy z let 1993 a 1994. Ze současné generace byl Matuš předloni osmý v Praze na Zbraslavi.

Reklama

Související témata: