Hlavní obsah

Golfové hřiště na Slapech pomáhá začátečníkům

PRAHA

Česká golfová federace chce přilákat ke golfu v příštích několika letech další tisíce hráčů, celkový počet golfistů se má v tuzemsku navýšit až na 100 tisíc. Do kampaně Hraj golf, změň život se přihlásilo několik klubů a hřišť, mezi nimi i Golf Park Slapy sv. Jan, který nedávno otevřel svou první devítku Rabyňská hora.

Foto: archiv Golf Park Slapy sv. Jan

Golfové hřiště na Slapech

Článek

"Celkem se nám zatím přihlásila k odběru balíčků z projektu padesátka zájemců, kteří si postupně mohli s naším trenérem Karlem Šímou vyzkoušet odpaly na drivingu a hru na šestijamkové veřejné akademii, která u nás funguje už od června,“ uvedla Pavla Charvátová, ředitelka komunikace tamního golfového klubu.

Zatímco některé tuzemské golfové kluby se k projektu nepřidaly, Slapy od počátku pomáhají novým golfistům. Hlásí se přitom lidé různého věku od šestnácti do šedesáti let. Podle trenéra Karla Šímy ale věk není handicapem a s golfem se dá začít s jakýmkoliv datem narození v občanském průkazu. „Hlásí se i lidé v důchodovém věku. Vesměs jsou to šikovní lidé, kteří jsou nadšeni z možnosti vyzkoušet si pod dohledem profesionála, co golf obnáší, to vše v příjemném prostředí za příznivou cenu,“ podotkl Šíma.

Golfové hřiště na Slapechfoto: archiv Golf Park Slapy sv. Jan

Na Slapech stejně jako na jiných místech zapojených do programu Hraj golf, změň život není nutné mít k dispozici vybavení. „Stačí přijít jen s elánem a nadšením pro hru, vše ostatní si lze zapůjčit,“ usmál se Šíma. „Začátečníkům zapůjčíme základní vybavení, na Slapech pak vezmeme zájemce i na šestijamkovou akademii, kde si mohou vyzkoušet hru i bez vystavení osvědčení o hráčské způsobilosti. Samozřejmě mohou pilovat hru na driving range, kde se dá hrát z podložek i trávy.“

Golf je náročnější sport na koordinaci pohybu, proto se od začátku doporučuje dohled trenéra. Navíc má golf i svá pravidla, které zájemce o hru během přípravy s trenérem vstřebává. „Trenér či odborný dohled určitě pomůže začínajícím i pokročilejším hráčům se se vším snadněji vypořádat,“ zakončil Šíma.

Reklama