Hlavní obsah

Na jedničku Woodse útočí Mickelson. Tigera může sesadit i Westwood

Po turnaji ve Firestone se mohou přepisovat golfové tabulky. Na dlouhou dobu neohroženou jedničku Američana Tigera Woodse útočí dva muži. Nejblíže novým pořádkům je Woodsův krajan Phil Mickelson, kterému stačí skončit čtvrtý, ale golfovým vládcem může být i Angličan Lee Westwood.

Článek

Ve Firestone na Bridgestone Invitational hraje i samotný Woods, ovšem na hřišti, kde vyhrál sedmkrát z jedenácti účastí, se mu opět nedaří. Úvodní kolo dokončila aktuální golfová jednička se skóre 74 a nejhorší rok Tigerova života pokračuje. Woods netrefoval fairwaye, těžko se dostával na green a pohled na jeho patování je více než smutný.

Z toho důvodu je v poli 81 hráčů až na sedmdesáté pozici a v pondělí se možná probudí už jako světová dvojka. Mickelson totiž zahrál úvodní kolo za 66 ran a dělí se o druhou pozici se ztrátou dvou ran na průběžně vedoucího krajana Bubbu Watsona. Levorukému „Lefty“ Mickelsonovi přitom stačí skončit do čtvrtého místa, což se po zlepšeném drajvování zdá jako lehce splnitelný úkol.

Anglický golfista Lee Westwoodfoto: Reuters/Mike Blake

Ve hře je ale také Westwood, ten by však musel turnaj vyhrát nebo skončit na druhém místě, aby Woodse sesadil. Čtvrteční rundu odehrál po boku Woodse a trochu jeho výkon kopíroval. Zahrál 71 ran a až dvěma birdie v závěru si vylepšil skórkartu.

Vše je však ještě otevřené, stále je mnoho kdyby, mnoho otazníků, turnaj může dopadnout jakkoliv. V příštích dnech se však mají golfoví fajnšmekři na co těšit. Přímý souboj o post světové jedničky totiž není k vidění každý týden...

Reklama