Hlavní obsah

Čejka jde za zlomovým titulem

Náskok dvou ran má Alex Čejka před finále Turning Stone Resort Championship v rámci PGA Tour, kde mu jde o první titul v kariéře. V sobotu zahrál výborných 67 (-5) s birdie na posledních třech jamkách!

Foto: Milan Malíček, Právo

Český golfista s německým pasem Alex Čejka

Článek

Čejka, vedoucí v polovině turnaje o ránu, zvládl golf při sobotním "přesýpacím" kole skvěle. Ačkoli měl bogey na druhé jamce, po birdie na čtyřce a pětce došel první devítku za -1 a pak zatočil na té druhé, a to čtyřmi birdie včetně závěrečných tří jamek!

Celkem z toho bylo v Atunyote Golf Clubu ve státě New York skóre -15 (66-68-67) a potvrzení první příčky, na které se Čejka usadil po druhém kole, a to počtvrté v kariéře na PGA Tour.

Ve třetím kole nezasáhl mimořádně přesný Čejka jen jeden green v regulaci a jednu fairwaye. Přitom nepatoval nejlépe, když na greenech potřeboval 32 úderů, zatímco ve čtvrtek to bylo 29 a v pátek jen 27.

Také třetí den po sobě zahrál Čejka druhou devítku za 32 ran, bez bogey a se čtyřmi birdie. Celkem to znamená skóre -12 na druhých devíti jamkách hřiště s parem 72.

O dvě rány zpět je Chris Couch s -13 (67-73-63), další úder ztrácí Billy Mayfair na -12 (70-68-66).  Kolo dne za 63 měl kromě Couche také Charles Warren, který se dělí o 4. místo na -11 stejně jako Bill Lunde a Robert Garrigus.

Pro Čejku je to 229. start na PGA Tour, kde byl dosud nejlépe dvakrát druhý a letos skončil třikrát v první desítce. Loni vedl na Players Championship před finále dokonce o pět ran, ale dohrál na deváté příčce.

Výsledky Turning Stone Resort Championship najdete zde

Reklama