Hlavní obsah

Woodsův nejhorší golf stvrzen

Tak tohle je absolutní dno. Tiger Woods skončil na Bridgestone Invitational coby obhájce titulu a sedminásobný vítěz předposlední, když nejhorší golf turnaje i celé zpackané sezóny si nechal v Ohiu na finále.

Foto: Shaun Best , Reuters

Tiger Woods

Článek

Po výsledcích 74, 72 a 75 zahrál Woods v neděli dokonce 77 a s celkovými +18 se dělí o předposlední místo. Stejně dopadl Michael Jonzon, o dvě rány hůř skončil jako poslední další Švéd Henrik Stenson.

Po birdie na druhé nedělní jamce zahrál Woods pět bogey, následovala sice dvě birdie, ale hrůzný konec: od 14. do 16. jamky série double bogey - bogey - double bogey.

Například na pětiparové šestnáctce odpálil do roughu, odsud se nemohl další ránou dostat ven a tu příští poslal do vody. Poslední dvě jamky šel Woods v paru a kolo dohrál tři hodiny před startem posledního flightu.

Pro Woodse je 78. místo ve čtyřkolovém turnaji na rány nejhorším výsledkem profesionální kariéry, kterou začal právě před čtrnácti lety. Přesně před rokem vyhrál na South Course ve Firestone Country s výsledkem -12, tedy o TŘICET ran lepším.

Za celý turnaj měl Woods jen zhruba třetinovou úspěšnost v zasahování fairwayí a v neděli vůbec nejhůř patoval, když na greenech nastřádal 33 patů, o jeden víc než ve čtvrtek. Celková bilance jeho skóre: 22 bogey a 3 double bogey oproti 10 birdie.

V pondělí Woods pravděpodobně přijde konečně o první místo světového žebříčku. Od čtvrtka ho čeká poslední major sezony, PGA Championship, a také zřejmě poslední možnost zajistit si účast v top 125 FedEx Cupu pro play off PGA Tour. Zatím je na 114. místě...

Reklama