Hlavní obsah

Čejka nevyhrál, ale má kartu

Ani při svém 228. startu na PGA Tour se Alex Čejka nedočkal vítězství. Děleným 3. místem na turnaji v americké Veroně a čtvrtým top 10 sezony si však zajistil kartu na příští sezónu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Golfista Alex Čejka

Článek

Škoda. Čejka, který před finále Turning Stone Championship vedl o dvě rány, zahrál nedělní kolo jen v paru 72 a celkové skóre -15 (66-68-68-72) ho pasovalo na dělené 3. místo. Letos hrál český rodák v neděli potřinácté a z toho podvanácté výsledek začínající sedmičkou.

Celkově o dvě rány lepší byl a překvapivým vítězem se stal Bill Lunde, druhý skončil na -16 další Američan J. J. Henry.

Double bogey i smršť birdie

Po pěti parech posledního kola měl Čejka bogey na tříparové šestce, když netrefil green a po příhře hrál dva paty, a vzápětí dokonce double bogey na čtyřparu, kde drajvoval do roughu. V tu chvíli klesl na dělené 14. místo.

Pak se ale začaly dít věci. Na následujících pěti jamkách Čejka předvedl čtyři birdie po perfektních příhrách na greeny a dělil se na -16 o první místo s Henrym (měl dohráno s finále za 63) a právě Lundem.

Na 14. jamce však přišla chyba a drajv do vody, přesto Čejka odešel pouze s bogey a poklesem na dělené 3. místo. K podobného finiši jako v sobotu, kdy měl na posledních třech jamkách samá birdie, se ale už nedostal a zbytek kola hrál samé pary, když nepřesně drajvoval.

Karta pojištěna

Do samostatného vedení skočil 34letý Lunde po birdie na 16. jamce se skóre -17, dvěma závěrečnými pary je udržel a vyhrál svůj první turnaj na PGA Tour. Loňský nováček série sice turnaj začal se skóre 73, ale pak si zapsal 68, 64 a ve finále s jedním bogey a sedmi birdie 66. První nedělní devítku obešel za -6.

Čejku však může po čtvrtém top 10 sezony hřát zajištěná karta na PGA Tour 2011, do níž vstoupí už jako čtyřicetiletý.

Reklama