Hlavní obsah

PGA Championship: Mládí vpřed, Woods vzad

Mission Impossible zůstane pro Tigera Woodse i PGA Championship. Světová jednička ztrácí před finále třináct ran na první místo. To zabral Nick Watney s kolem za 66 ran a celkovými 13 pod par.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Tiger Woods

Článek

Dvě rychlá birdie přinesla 29letému Watneymu v sobotu na Whistling Straits vedení, které Američan (69-68-66) už nepustil, ačkoli měl na poslední jamce po dvou výletech do roughu bogey. O tři rány zpět jsou s identickým skóre na -10 (71-68-67) 26letý Dustin Johnson a ještě o pět let mladší Rory McIlroy, rovněž zatím bez major titulu.

Senzací dne bylo 64 ran - rekord hřiště - a devítka za 31, které předvedl Číňan Wenchong Liang, dělící se na -9 o čtvrtou příčku s Jasonem Dayem (66 ran) a Martinem Kaymerem (67). Liang, který začal hrát golf až v patnácti, je jediný, kdo se svými 32 lety kazí věkový průměr na špici. Dayovi je 22 a Kaymerovi 25 let.

Ani závěrečná dvě birdie a celkem čtyři na druhé devítce nepomohla Woodsovi k ničemu lepšímu než výsledku even par a dělenému 31. místu. Stejně jako ve čtvrtek zahrál Tiger celkově jen 72, protože na první devítce měl tři bogey a to čtvrté si zapsal na šestnátce.

Woods tak zůstane stejně jako loni bez major titulu a svou sérii turnajů bez velkého vítězství rozšíří na deset, což je u něj maximum, které se mu přihodilo dvakrát v kariéře.

Výsledky PGA Championship najdete zde

Reklama