Hlavní obsah

Korda druhá na US Women´s Amateur

Nebylo daleko k tomu, aby ženský amatérský golf měl královnu české krve! Sedmnáctiletá Jessica Korda podlehla na 110. ročníku US Women´s Amateur Championship až v boji o největší individuální titul mezi amatérkami na světě.

Článek

Dcera bývalého tenisty, který jako obvykle dělal caddieho, prohrála ve finále US Women´s Amateur v Charlotte Country Clubu s rovněž sedmnáctiletou Američankou Danielle Kang na 35. jamce. Výsledek zněl 2/1 pro Kang.

Po prvních osmnácti jamkách Korda prohrávala o dvě, když tento stav nastal po páté jamce. Své soupeřce se Korda přiblížila vždy nejvíc na jednu jamku. Přepočteno na rány hrála 69, zatímco Kang 68, ale jinak měla Jessica kromě jednoho trojpatu lepší statistiky než soupeřka.

Skvělý golf pokračoval na druhé osmnáctce, kde Kang vedla stále o dvě ještě po 24. jamce. Poté však Jessica vyhrála 25. jamku a zápas konečně srovnala na 27. jamce, čtyřparu, kde si přihrála druhou ranu na zhruba metrové birdie, jež proměnila, zatímco soupeřka se ocitla v bunkeru u greenu.

Do vedení šla Korda poprvé na pětiparové 30. jamce, kde její třetí rána zůstala na třicet centimetrů od jamky a byl jí darován birdie pat, když Kang zůstala po čtvrté ráně z bunkeru v roughu u dalšího písku. Kang zase vyrovnala po 32. jamce a převzala vedení na čtyřparové 34. jamce, kde Korda zahrála do bunkeru u greenu a pak neproměnila pat na par.

Definitivní rozhodnutí padlo na 35. jamce, paru 3 měřícím 109 metrů, kde Korda neproměnila dvoumetrový pat, zatímco Kang svůj metrový ano.

Také odpoledne byla Korda od týčka ke greenu lepší než Kang, zsáhla všech 13 fairwayí a 16 ze 17 greenů, ale měla 30 patů, o dva víc než soupeřka. Osudným se stal jediný nezasažený green na 34. jamce... Také druhou osmnáctku šla Jessica za 3 pod par a celkem měla v šesti zápasech skóre -20!

Korda prošla do finále match play v Charlotte až na jednu výjimku pokaždé vítězstvím nejpozději na 16. jamce. Tou výjimkou bylo třetí kolo, kdy nad Lindou McCloskey vyhrála až na 20. jamce.

Druhý místem na US Women´s Amateur tak Korda korunovala svou amatérskou kariéru, v níž letos reprezentovala vítězný tým USA v Curtis Cupu. Na podzim hráčka nastoupí do kvalifikační školy ve snaze postoupit na LPGA Tour a stát se profesionálkou. Musí požádat o výjimku, protože jí ještě nebylo osmnáct, ale souhlas komisaře LPGA je považován za formalitu.

Reklama