Hlavní obsah

Woods má prakticky jisté místo v týmu pro Ryder Cup

NEW YORK

Světová golfová jednička Tiger Woods se aktuálně trápí, ale místo v týmu pro prestižní Ryder Cup už má nejspíše jisté. Poté, co si nevybojoval automatickou nominaci, musí spoléhat na výběr kapitána Coreyho Pavina. „Tiger je první hráč světového žebříčku, takže je to zatraceně dobrý profík,“ uvedl Pavin a je zřejmé, že po Woodsovi sáhne.

Foto: Hans Deryk, Reuters

Americký golfista Tiger Woods

Článek

„Na své hře trvale pracuje, je vidět, že se zlepšuje. Potěšilo mě, co jsem teď o víkendu viděl, hrál lépe. Navíc chce hrát a chce být v týmu,“ doplnil Pavin s tím, že nevidí příliš nevýhod Tigerovy účasti. „Je jen na mě a mém rozhodnutí, jestli ho vezmu, či nikoliv,“ odkázal pak americký kapitán všechny golfové kibice do patřičných mezí.

Přesto Woodsova účast na Ryder Cupu stále budí pochybnosti. Už to není ten Tiger, jehož pozice byla v minulosti prakticky neotřesitelná. Na turnajích se pohybuje na hranici cutu, na posledním majoru skončil o víkendu na 28. místě, devět ran za vítězem play-off Martinem Kaymerem.

Pavin má ovšem pravdu v tom, že Woodsův výkon na Whistling Straits byl diametrálně odlišný od výbuchu na Bridgestone Invitational. Pouhý týden před PGA Championship Woods propadl, když skončil hluboko v poli poražených s 18 ranami nad par...

Americký rydercupový kapitán má k dispozici čtyři divoké karty, které může udělit komukoliv. Jak se rozhodl, oznámí 7. září, v říjnu pak proběhne tradiční souboj proti evropskému výběru na Celtic Manor. Vedle Woodse nejspíše Pavin sáhne po Anthony Kimovi a Zachu Johnsonovi, čtvrtým do party může být třeba Lucas Glover či Stewart Cink.

Reklama