Hlavní obsah

Velká i malá jména v Čeladné

Seznam přihlášených hráčů na Czech Open 2010 v Čeladné doznal podstatných změn. Některá velká jména si golf v Beskydech nezahrají, jiní skvělí hráči naopak na European Tour dorazili.

Článek

V dějišti turnaje si dnes zatrénovali i Filip Mrůzek (ve švihu), Ondřej Lébl a Petr Skopový.

Čeladné někteří avizovaní hráči nakonec ukázali záda. "Rozhodli jsme se nevyplácet startovné. Nikomu," podotkl promotér turnaje Alex Flanagan s tím, že odhlášení Angličané Ross Fisher a Chris Wood jsou ale zraněni. Na poslední chvíli se naopak přihlásili výborní hráči v čele s Angličanem Oliverem Wilsonem.

"Trojici Paul McGinley, Darren Clarke, Thomas Björn svolal na schůzku Colin Montgomerie," vysvětluje Flanagan. V překladu to znamená, že kapitán Ryder Cupu stáhl všechny tři asistenty do Skotska.

Z první stovky světového žebříčku v Čeladné hraje devět hráčů: 39. Miguel Angel Jiménez, 49. Peter Hanson, 63. Oliver Wilson, 70. Simon Dyson, 74. Fredrik Andersson Hed, 79. Soren Hansen, 83. Stephen Gallacher, 84. Shane Lowry a 95. Ross McGowan. Zde je nutno hledat favority turnaje s dotací 2 miliony eur, kde titul obhajuje Švéd Oskar Henningsson.

Z českých hráčů dnes netrénoval Marek Nový kvůli horečce. Ondřej Lieser stále shání hole odpovídající novým pravidlům a Jiří Štryncl musí ze stejného důvodu hrát s vybavením svého kedíka. Až dnes dorazil Petr Skopový, kterému se minulé úterý narodil syn.

Reklama