Hlavní obsah

Hanson vyhrál Czech Open v play off

Peter Hanson vyhrál Czech Open, ale vůbec ne tak snadno, jak se čekalo. Švéd, vedoucí před finále o čtyři rány, zvítězil až po dvou jamkách tříčlenného play off.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítězem golfového turnaje Czech Open v Čeladné se stal Peter Hanson ze Švédska.

Článek

Hanson nabral tři rány na prvních čtyřech jamkách finále, na čtyřparové dvanáctce měl dokonce double bogey a kolo obešel za 74 ran. Celkově skončil Švéd na -10, stejně jako Ir Peter Lawrie a Angličan Gary Boyd. A tak se hrálo play off.

Dodatečná jamka číslo osmnáct se šla dokonce dvakrát, když napoprvé všichni zahráli par. Napodruhé byli rovněž všichni na greenu, ale po neproměněných patech Boyda a Lawrieho už Hanson konečně uspěl.

Czech Open tak znovu vyhrál Švéd, stejně jako loni Oskar Henningsson nebo v prvním ročníku 1994 Per-Ulrik Johansson. Hanson zvítězil na European Tour počtvrté a letos podruhé, čímž se dostal na automatická místa kvalifikace pro Ryder Cup.

Čtvrtý v Čeladné skončil Angličan Anthony Wall na -9, o 5. místo se na -8 dělili Angličan Simon Dyson a Francouz Julien Guerrier. Dělenou sedmou příčku obsadil Miguel Ángel Jiménez, který v posledním kole zahrál 73 s double bogey na patnáctce a celkově -7.

Reklama