Hlavní obsah

Woods rozveden. Bude hrát líp?

AKTUALIZUJEME Dlouho očekávaný rozvod Tigera Woodse se stal skutečností, jak oznámili právníci světové jedničky a jeho nyní již exmanželky Elin. Co to bude znamenat pro Woodsův golf?

Foto: Shaun Best, Reuters

Tiger Woods se svojí bývalou ženou Elin Nordegrenovou.

Článek

Dva týdny po nejhorším výkonu Tigera Woodse na rány, předposledním místu na Bridgestone Invitational, přišla zpráva, která může změnit dosavadní strmý pád nejlepšího golfisty světa. Soukromé skandály, odhalené koncem loňského roku, vyústily ve Woodsův rozvod, kterého se obě strany osobně zúčastnily u soudu Bay County Circuit Court na Floridě.

Woods a Elin Nordegren (vlevo na archivním snímku) nezmínili žádné podrobnosti finančního vyrovnání ani uspořádání výchovy svých dětí, tříleté dcery a ročního syna. "Jsme smutní, že naše manželství skončilo a vzájemně si přejeme do budoucna to nejlepší," uvedli v prohlášení. "Jsme stále rodiči báječných dětí a jejich spokojenost bude pro nás stále nejdůležitější. Příští týdny a měsíce pro ně nebudou jednoduché s tím, jak se přizpůsobujeme nové rodinné situaci, a tak soukromí je naším hlavním zájmem."

Zlom v play off?

Nová situace však může pomoci Woodsovi se konečně soustředit a dát dohromady na hřišti, kde od svého dubnového návratu prožívá nejhorší sezonu v kariéře. Nejenže nevyhrál major ani žádný jiný turnaj, ale s výjimkou návratu na Masters nebyl při dalších osmi turnajích nikdy ve hře o nejvyšší příčky ve finálových kolech.

Tento týden čeká Woodse první turnaj play off PGA Tour, do něhož postoupilo 125 nejlepších hráčů sezony, Tiger ovšem z nezvyklého 112. místa. Na Barclays, které se hraje od čtvrtka v New Jersey, potřebuje Woods předvést dobrý golf, aby postoupil do následujícího turnaje v Bostonu mezi stovku nejlepších.

S hlavou očištěnou od soukromých starostí to může být začátek nové etapy golfové kariéry Tigera Woodse, po šesti letech znovu svobodného a nyní i možná konečně zase schopného trénovat a hrát naplno.

Pomoci by mu měla také spolupráce, byť stále neoficiální, s pětatřicetiletým kanadským trenérem Seanem Foleym, který Woodsovi asistoval v tréninku na PGA Championship. V květnu se s Woodsem rozešel po šesti letech trenér Hank Haney a hráč se zkoušel připravovat sám, ale výsledky ukázaly, že touto cestou to nepůjde.

Reklama