Hlavní obsah

Za marihuanu tři měsíce stop

Kouření marihuany na hotelovém pokoji před turnajem PGA Tour v Silvisu mělo pro Matta Everyho dohru. Americký nováček tour dostal stop na tři měsíce.

Foto: archiv Golf Park Slapy sv. Jan

Golf - ilustrační foto

Článek

Every si kvůli distanci bude moci letos zahrát už jen poslední turnaj sezony, Disney Classic v Orlandu. Vzhledem k tomu, že dosud v sezoně vydělal 438 517 dolarů, bude muset turnaj vyhrát nebo skončit přinejhorším druhý, aby obhájil kartu na příští rok a nemusel do Q-school.

Hráč se oddával kouření marihuany v úterý před John Deere Classic se svým caddiem a také s Mikem Hicksem, bývalým caddiem zesnulého Payna Stewarta. Přivolaná policie Everyho zatkla a pak tři hodiny zadržovala.

Informace o trestu za "neprofesionální chování" pronikla na veřejnost navzdory tomu, že PGA Tour nikdy nezveřejňuje jakékoli detaily o disciplinárním řízení včetně výše penalizací. Marihuana je navíc na seznamu zakázaných látek, jejichž přítomnost v těle hráčů zkoumají od loňska na PGA Tour antidopingové testy.

Šestadvacetiletý Every na John Deere Classic skončil na děleném 56. místě. Nejlépe byl letos osmý v únoru ve Phoenixu. Loni postoupil na PGA Tour díky celkovému desátému místu na Nationwide Tour.

Reklama