Hlavní obsah

Na golf se nedívám, říká bývalá Woodsova manželka Elin

Švédka Elin Nordegrenová skončila nejen s Tigerem Woodsem, ale také s golfem. Po rozvodu s hvězdným americkým hráčem kvůli jeho četným nevěrám poskytla rozhovor magazínu People, v němž prozradila, že přestala golf zcela sledovat. "Neviděla jsem ani minutu," prohlásila bývalá modelka, která se v pondělí rozvedla s Woodsem po šestiletém manželství.

Foto: Shaun Best, Reuters

Tiger Woods se svou bývalou manželkou Elin Nordegrenovou

Článek

Třicetiletá Nordegrenová uvedla, že se snažili v uplynulých měsících svazek zachránit, ale marně. "Manželství bez víry a lásky není dobré pro nikoho," prohlásila matka dvou Woodsových dětí - tříleté dcery Sam Alexis a osmnáctiměsíčního syna Charlieho Axela.

Od chvíle, kdy se Woodsovy nevěry na konci loňského roku provalily, si prý prošla peklem. "Střídala se u mě období, kdy jsem tomu nemohla uvěřit, šoku, vzteku a nakonec lítosti nad ztrátou rodiny, kterou jsem si tak strašně přála pro své děti," řekla Nordegrenová, kterou s Woodsem seznámil švédský golfista Jesper Parnevik, u něhož pracovala jako chůva.

Elin Nordegrenová na obálce časopisu Peoplefoto: ČTK/AP

Navzdory prožitému utrpení se prý cítí silnější než kdy předtím. "Věřím svému přesvědčení, svým rozhodnutím i sobě," uvedla rodačka ze Stockholmu, která studuje na vysoké škole psychologii.

Je to náročné, ale nezabije mě to

Postěžovala si, že jí kvůli psychickému vypětí začaly vypadávat vlasy. "Je to těžké, když si myslíte, že žijete nějaký život a najednou ...je to všechno lež? Trpíte, protože to tak nebylo. Ale přežiju to. Je to náročné, ale nezabije mě to," prohlásila.

V těžkém období prý dokázala zvládnout své emoce díky terapii, při níž si psala deník. "K tomu, co jsem psala v prosinci a lednu, se nevracím, bojím se toho," řekla. Od vypuknutí aféry až dosud se moc nedívala na televizi. Informace však měla od přátel a z internetu, kde vývoj skandálu sledovala.

Když se v zimě na veřejnosti hlásila jedna Woodsova milenka za druhou, připadala si prý jako pitomec. "Říkala jsem si: jak je možné, že jsem nic netušila? Slovo zrada pro to nestačí. Přišlo mi, že se mi zhroutil celý můj svět. Vypadalo to, jako by vlastně ani neexistoval. Bylo mi trapně z tolika podvodů. Cítila jsem se zrazená mnoha lidmi z mého okolí."

Jednou by mohla Tigerovi odpustit

Domnívá se, že by jednou Woodsovi mohla odpustit, ale zatím na tom stále pracuje. "Chce to čas, je to poslední krok v procesu odpouštění," konstatovala. I když se spekulovalo o tom, že se hodlá s dětmi přestěhovat do rodného Švédska, zůstane prý nadále v USA a těší se na nový život.

O tolik probíraném majetkového vyrovnání s nejlépe vydělávajícím sportovcem světa se v rozhovoru nezmínila. Podle dřívějších spekulací může dostat až půl miliardy dolarů. "Za peníze si štěstí nekoupíte, ani vám nedají znovu dohromady rodinu," řekla pouze.

Jedna z milenek Tigera Woodse Jamie Jungersová.foto: Profimedia

Celou aféru odstartovala loni v listopadu Woodsova bizarní noční nehoda, při níž narazil rodinným vozem do stromu nedaleko jejich floridského domu. Nordegrenová popřela, že v hádce kvůli prozrazené nevěře manžela tehdy udeřila do obličeje golfovou holí. "K žádnému násilí nedošlo doma ani venku," uvedla. "I spekulace, že jsem ho s holí vyprošťovala z auta, jsou směšné."

Woods prý v noci odjel z domu, a když se dlouho nevracel, šla ho hledat. "Snažila jsem se ho dostat ven ze zamčeného vozu, jak se dalo. Myslet si cokoli jiného, je absolutně mimo," prohlásila Nordegrenová.

Woodsova exmanželka, který se dosud k aféře nevyjadřovala, podle redakce People rozhovor sama iniciovala a novinářům byla k dispozici během čtyř návštěv celkem 19 hodin. Magazín zároveň uvedl, že za exkluzivní interview nic nezaplatil.

Woods reagoval na rozsáhlý rozhovor své bývalé choti stručně. "Přeju jí jen to nejlepší ve všech směrech. Procházíme v našich životech těžkým obdobím," řekl novinářům v Paramusu, kde ho od čtvrtka čeká úvodní turnaj play off FedExCupu. "Díváme se dopředu, abychom dokázali co nejlépe pomáhat našim dětem. To je to hlavní," uvedla světová golfová jednička.

Reklama