Hlavní obsah

Lane připraven k debutu

Barry Lane prožije příští měsíc svůj debut při Casa Serena Open s nadějí, že naváže na svůj premiérový úspěch na European Senior Tour.

Článek

Bývalý hráč Ryder Cupu vyhrál minulý týden Cleveland Golf/Srixon Scottish Senior Open a do České republiky přicestuje s ještě lepšími vyhlídkami, co se týče ambicí na Order of Merit a titul Rookie of the Year (Nováček roku).

Lane je po svém vítězství na Fairmont St Andrews momentálně na 17. místě Order of Merit. Vzhledem k tomu, že na hřišti Casa Serena Golf se nabízí celková dotace turnaje ve výši 600 000 €, na Senior Tour nejvyšší mimo turnaje kategorie Major, může ho další úspěch ještě víc posunout v soutěži o John Jacobs Trophy, udělovanou nejlepšímu hráči Senior Tour.

Letos jde už o třetí ročník Casa Serena Open, které v minulých dvou letech mělo vždy významný vliv na Order of Merit. Druhé místo Iana Woosnama za Bernhardem Langerem v roce 2008 pomohlo Velšanovi právě k zisku John Jacobs Trophy.

Podobně loňské vítězství Petera Mitchella o tři rány nad dvojicí Peter Senior a Glenn Ralph posunulo Angličana ze 48. místa Order of Merit na páté a první cena ve výši 90 000 € mu pomohla k šesté příčce v konečném pořadí sezony.

Lane, který se připojil k Senior Tour po svých červnových padesátinách, se bude snažit navázat na úspěch svých kolegů.

Na European Tour, kde má druhý nejvyšší počet startů po Samu Torranceovi, zvítězil pětkrát. Lane rovněž získal milionovou prémii díky vítězství na Accenture World Matchplay of Golf v roce 1995, dva roky poté, co hrál Ryder Cup v anglickém Belfry.

Nyní patří mezi přední kandidáty na titul Rookie of the Year, a to spolu se Skotem Andrewem Oldcornem, který při Casa Serena Open od 17. do 19. září zažije rovněž svůj premiérový start.

Reklama