Hlavní obsah

Černý pátek: Čejka, Mickelson i Tiger

Golf ve druhém kole prvního turnaje play off PGA Tour nezvládli Tiger Woods, Phil Mickelson ani Alex Čejka. Woods se proti úvodu zhoršil o osm ran a druzí dva neprošli cutem. Čejka v play off končí.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Tiger Woods

Článek

Co se stalo? Tiger Woods ještě po první devítce druhého kola stále vedl a skóre navýšil na 8 pod par, když dal dvě birdie. Na druhé devítce se mu ale golf úplně rozpadl, Woods měl čtyři bogey - na krátkém čtyřparu číslo pět byl u greenu druhou ranou, ale pak potřeboval tři paty, když ledabylostí neproměnil ani půlmetrový - a celkem zahrál 73 (+2), zatímco ve čtvrtek to bylo 65. Tím klesl do druhé desítky.

Co by za to ale dal Phil Mickelson, který před turnajem znovu živil šanci konečně vystřídat Woodse na místě světové jedničky - a znovu ji pohřbil. Po čtvrtečních 72 zahrál v pátek 74, s double bogey na závěr, a neprošel cutem!

Totéž postihlo Alexe Čejku (foto), s tím rozdílem, že cut u českého rodáka zároveň znamená stop v play off FedEx Cupu, kde do příštího turnaje postupuje už jen sto nejlepších. Čejka s +5 (73-74) předvedl v pátek rovněž double bogey, a to na pětiparu, ačkoli začal birdie a přiblížil se cutu na rozdíl jedné rány.

Ve FedEx Cupu klesne Čejka na 105. místo. Nejdříve bude moci nastoupit na PGA Tour znovu až za měsíc, při prvním turnaji podzimní části, tzv. Fall Series. Naštěstí už má uhranou kartu na příští sezonu.

Výsledky Barclays najdete zde

Reklama