Hlavní obsah

Dvanáctka pro Ryder Cup známa

Výběr Evropy pro říjnový Ryder Cup vykrystalizoval. Těchto dvanáct mužů je nominováno na nejsledovanější týmový golf planety - polovina z nich jsou nováčci.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Anglický golfista Ian Poulter

Článek

Evropa na Ryder Cup Přímá kvalifikace

Lee Westwood

Rory McIlroy

Martin Kaymer

Graeme McDowell

Ian Poulter

Ross Fisher

Francesco Molinari

Peter Hanson

Miguel Ángel Jiménez

Divoké karty

Padraig Harrington

Luke Donald

Edoardo Molinari

Čtvrtým vicekapitánem byl jmenován Sergio García.

Ohlasy kapitána

K VÝBĚRU: "Je mi líto hráčů jako Paul Casey a Justin Rose, kteří se nevešli do výběru. Bohužel, letošní konkurence byla největší v historii, vzal bych dvacet hráčů," řekl Colin Montgomerie. "Na druhou stranu, vítáme poprvé v Ryder Cupu bratrskou dvojici. To, co dnes předvedl Edoardo Molinari (vítězstvím na European Tour v Gleneagles), bylo neuvěřitelné. Dokázal, že umí zvládnout neskutečný tlak. Svou výhrou mi situaci ulehčil."

K DALŠÍM KARTÁM: "Padraig Harrington je trojnásobným major vítězem a zkušeným hráčem Ryder Cupu, stejně jako Luke Donald."

K NÁHRADNÍKOVI: "Pokud by pro zranění přece jen nemohl hrát Lee Westwood, nahradí ho Justin Rose."

K "ROOKIES": "McIlroy, Kaymer nebo Fisher jsou nováčky týmu, ale vzhledem k jejich úspěchům a zkušenosti je už za nováčky nepovažuji."

KE GARCÍOVI: "Pro jeho působení v Ryder Cupu existuje jedno označení. A sice vášeň. chtěl mít roli u týmu."

K HRÁČI Z WALESU: "Hraje se ve Walesu a cítil jsem, že vzhledem k utkání i k budoucnosti Ryder Cupu by bylo dobré mít u týmu velšského hráče. Proto s námi bude také Rhys Davies, který bydlí půl hodiny cesty od Celtic Manor."

Reklama