Hlavní obsah

Hurikán zasáhne start v Bostonu

Golf na druhém turnaji play off PGA Tour se zřejmě na úvod zadrhne. Páteční start v Bostonu podle předpovědí poznamená přechod hurikánu Earl.

Článek

S otcem Tigera Woodse nemá hurikán kromě jména nic společného. Ovlivní však začátek Deutsche Bank Championship, který tradičně startuje v pátek a finále má až v pondělí, kvůli americkému svátku Labor Day.

Pole 99 hráčů má v Bostonu vypsán první start na 7.00 místního času (13.00 SELČ). Předpokládá se, že postupem dne se podmínky zhorší a že se zřejmě kolo nedohraje.

Earl patřil ve čtvrtek mezi hurikány do kategorie číslo 4, s větrem dosahujícím rychlosti 140 mil za hodinu, ale pak klesl na kategorii 3, s rychlostí větru do 125 mil. Už kategorie 2 ale láme stromy. Earl má stále slábnout, ale až dorazí do oblasti Cape Cod, více než 100 kilometrů od Bostonu, bude vítr pořád velmi silný, asi na 100 mílích za hodinu (160 km/h). S ním se také čekají silné srážky.

Výhodu tedy budou mít brzké startovní časy. Nejlepší trojice FedEx Cupu - Matt Kuchar, Steve Stricker a Martin Laird - začíná v 8.00 ráno. Před polednem má vyjít na hřiště Tiger Woods, necelou půlhodinu po dvanácté Phil Mickelson.

Hurikán by měl přejít oblastí do sobotních čtyř hodin ráno. Poté se čeká už jen slunečno.

Přenosy z Bostonu vysílá ČT 4 Sport: pátek od 21.00, sobota, neděle a pondělí od 22.00.

Reklama