Hlavní obsah

Triumf zelené barvy, Woods jde dál

Charley Hoffman, golfista v rukavici, kalhotách i botách zelené barvy, vyhrál druhý turnaj play off PGA Tour. Po Deutsche Bank Championship se však nezměnilo první místo FedEx Cupu ani světového žebříčku.

Článek

Golf jako řemen ukázal Charley Hoffman ve finále na TPC Boston, kde zahrál 62 (-9) s jedenácti birdie, zůstal o ránu za rekordem hřiště a hravě smazal ztrátu čtyř ran před finále.

Hoffman (-22; 64-67-69-62) vyhrál s komfortním náskokem pěti úderů svůj druhý turnaj PGA Tour po Bob Hope Classic 2007 a posunul se na druhé místo FedEx Cupu za neměnného lídra Matta Kuchara, který se dělil o 11. místo.

Stejná příčka jako Kucharovi patřila Tigeru Woodsovi (-10; 72-65-69-68), který tak uhájil první místo světového žebříčku a zároveň postoupil mezi 70 nejlepších do třetího turnaje play off, začínajícího ve čtvrtek u Chicaga.

Woods na BMW Championship obhajuje vítězství, jež letos zatím marně vyhlíží, a to už 11 startů, což znamená jasně nejdelší sezonní půst v jeho kariéře.

Woodsův vyzývatel z druhého místa světového žebříčku Phil Mickelson předvedl své třetí nejhorší finálové kolo této sezony, 76 (+5), a s celkovými -7 se propadl na dělené 25. místo.

Čtyři rány za Hoffmanem skončili na děleném druhém místě Jason Day (finále za 71), Luke Donald (69) a Geoff Ogilvy (66).

Den po turnaji v Bostonu oznámí kapitán Corey Pavin čtveřici divokých karet pro říjnový Ryder Cup ve Walesu. Očekává se nominace Woodse, o místo si řekl Hoffman a další možné volby představují Zach Johnson a Stewart Cink. Překvapení ovšem nejsou vyloučena.

Reklama