Hlavní obsah

Casa Serena Open s klíčovou rolí

Třetí ročník Casa Serena Open bude mít klíčovou roli pro podobu Order of Merit na European Senior Tour, kde mají tři hráči šanci převzít celkové první místo, pokud vyhrají turnaj na Roztěži v České republice od 17. do 19.  září.

Článek

S vítěznou prémií ve výši 90 000 eur na Casa Serena Golf - největší na Senior Tour mimo seniorské majory -  mohou Boonchu Ruangkit, Chris Williams a také Angel Franco vystřídat Bernharda Langera na čele Order of Merit.

Ruangkit byl dlouho vedoucím mužem se svými třemi vítězstvími za sebou ze začátku sezony: v Bruneji, doma v Thajsku a také v Jihoafrické republice. Langer ho však předstihl poté, co v červenci vyhrál Senior Open Championship presented by MasterCard v Carnoustie.

S dosavadním výdělkem 216 693 eur za sezonu ztrácí Ruangkit na Langera 38 617 eur a s dobrým výsledkem na Casa Serena Open se může 54letý Thajec stát silným favoritem nástupnictví Sama Torrance jako vítěze John Jacobs Trophy, udělované nejlepšímu hráči sezony Senior Tour.

Jihoafričan Williams a Paraguayec Franco, momentálně třetí , resp. pátý hráč Order of Merit, také svorně myslí na své premiérové vítězství na Senior Tour poté, co už mnohokrát mu byli blízko.

Oba skončili na děleném druhém místě v červnu při Ryder Cup Wales Seniors Open a De Vere Collection PGA Seniors Championship a pokud se některému z nich podaří uspět na Casa Serena Open, mohou se rovněž stát číslem jedna.

Mezi těmi, kdo budou chtít získat titul na jejich úkor, jsou obhájce trofeje Peter Mitchell z Anglie a také Skot Sam Torrance, bývalý kapitán Ryder Cupu.

Loňské vítězství o tři rány posunulo Mitchella do top ten a přispělo k jeho konečnému šestému místu v pořadí sezony, zatímco dělené druhé místo také hodně pomohlo Glennu Ralphovi k postupu ve finančním žebříčku.

Carl Mason, který skončil pátý na Casa Serena Open 2009, může psát dalším vítězstvím historii. Angličan by se ziskem 24. titulu na Senior Tour stal nejúspěšnějším hráčem tour všech dob.

Momentálně se Mason dělí o první místo v počtu vítězství s Tommym Hortonem a už by blízko prolomení rekordu, když minulý týden vstupoval jako vedoucí hráč do finálového kola Travis Perkins plc Senior Masters, ale nakonec se musel smířit s druhým místem za Irem Desem Smythem.

Debut na Casa Serena Open čeká nováčky tour: jsou jimi Barry Lane, vítěz srpnového Cleveland Golf/Srixon Scottish Senior Open, a Andrew Oldcorn, vítěz PGA Championship 2001 ve Wentworthu.

Gary Wolstenholme, bývalý dvojnásobný amatérský mistr Velké Británie, který slavně porazil Tigera Woodse ve Walker Cupu, se turnaje rovněž zúčastní poté, co při svém debutu na Senior Tour v minulém týdnu ve Woburnu skončil třetí.

Na Casa Serena Open budou hrát také dva čeští senioři, Jan Juhaniak a Jiří Seifert.

European Senior Tour

Reklama