Hlavní obsah

Woodsův trenér oficiálně potvrzen

Tiger Woods pasoval Seana Foleyho po týdnech spolupráce na oficiálního trenéra. Kanaďan bude mít v týmu se světovou jedničkou pořádně napilno.

Článek

Pětatřicetiletý Sean Foley totiž i s Woodsem nyní trénuje pět hráčů PGA Tour najednou.

"Šel jsem pět jamek pro-am s Tigerem, pak Hunter (Mahan), poté Justin (Rose), pak zpět k Tigerovi, čekání na Huntera, práce s Hunterem, poté Rosie, po něm Sean O'Hair a nakonec Stephen Ames," popsal Foley pro americká média svůj středeční program, den před startem BMW Championship, třetího turnaje play off v Cog Hill u Chicaga.

Woods řekl, že poté, co skončil předposlední na srpnovém Bridgestone Invitational, vidí výsledky tréninku s Foleym, a tak se rozhodl pro oficiální spolupráci a již čtvrtou přeměnu švihu během své profesionální kariéry.

Woods připraven čekat

Na prvních dvou turnajích play off skončil Woods dvanáctý a jedenáctý, což jsou jeho dva nejlepší výsledky sezony mimo dvou majorů, Masters a US Open, kde byl v první desítce. V pondělí zakončil Deutsche Bank Championship třetím kolem za sebou pod 70 ran, což letos ještě nezahrál.

"Potřeboval jsem poznat celý koncept práce, než jsem se pro něj rozhodl. Začal jsem rozumět, co po mně trenér chce, vidím už výsledky, a to mě těší," uvedl Woods. "Když jsem předělával švih poprvé, trvalo mi rok a půl, než jsem zase vyhrál turnaj. Jsem na to připraven."

Kdo je Sean Foley?

Foley se narodil v Torontu, otec byl ze Skotska, matka z Guayany. Hrál golf na univerzitě v Nashville, kam chodila převážně černá minorita, a promoval v politických vědách a filozofii. Vedl tým juniorů Kanady, než se v roce 2006 přestěhoval do Orlanda, kde založil Core Golf Junior Academy.

Dnes má v 70členném poli BMW Championship pět hráčů, kteří až na Amese jsou do 23. místa světového žebříčku. O´Hair i Ames vyhráli na PGA Tour loni, Rose a Mahan letos - oba dokonce dvakrát.

"Tiger se zorientuje mnohem rychleji, než to měl u předchozích trenérů," věří Hunter Mahan. "Principy Seana Foleyho jsou založeny na vědeckých poznatcích, nikoli na teorii. Nejde o to, co si myslí, ale o to, co ví a co bylo prokázáno."

Jak si všimla média, Foley nemá internetovou stránku, vizitky ani exkluzivní klauzuli týkající se spolupráce s Woodsem. Jednou z jeho největších deviz ovšem je, že bydlí v Orlandu jen pět minut jízdy od Woodsova domu a hřiště Isleworth. Nebude tedy Woodsovým trenérem na telefonu nebo v letadle, jako tomu bylo jak u jeho předchůdců Butche Harmona (bydliště Las Vegas) nebo Hanka Haneyho (Texas).

Reklama