Hlavní obsah

Belgický ranař vede v Nizozemí

Nicolas Colsaerts, hráč s nejdelšími drajvy na letošní PGA European Tour, vede po prvním kole KLM Open v nizozemském Hilversumu, odkud svůj premiérový přenos s českým komentářem vysílá Golf Channel.

Článek

Belgičan Colsaerts, který postoupil z Challenge Tour, zahrál své nejlepší kolo na European Tour počtem 62 ran (-8).

Na první devítce měl dvě birdie a zahrál ji za 33 ran, na té druhé nasázel dalších šest birdie, včetně posledních tří jamek, a pokořil ji pouhými 29 údery.

"Pro mě je to jako domácí turnaj. Vyrůstal jsem v sousední zemi na podobných hřištích. Na takovém tradičním layoutu se stromy se cítím dobře," řekl 27letý Colsaerts.

Tento týden je Colsaerts 121. hráčem světového žebříčku a 68. golfistou pořadí Race to Dubai.

Příležitostný diskžokej nasbíral v této sezoně tři top ten umístění včetně 3. místa na květnovém BMW Italian Open. Na srpnovém Czech Open skončil Colsaerts dvacátý, když v Čeladné zahrál ve druhém kole 65, ale celkově 2 pod par, se 76 ranami ve finále.

"Jsem na tour poprvé po tříleté přestávce a vidím, že jsem schopen hrát golf na nejvyšší úrovni, i když mám pořád rezervy v puttování a chipování," prohlásil Colsaerts, jehož pradědeček reprezentoval Belgii ve vodním pólu na olympijskýh hrách 1920. Hráč přestoupil k profesionálům v roce 2000 s handicapem plus 5.

Dvě rány na Colsaertse ztrácí Angličan Kenneth Ferrie. Neobvyklé kolo měl jeho krajan a obhájce titulu Simon Dyson, který zahrál 18 parů. Světová šestka Martin Kaymer, vítěz PGA Championship a vedoucí hráč Race to Dubai, předvedl na úvod 67. Naopak se potrápil Louis Oosthuizen - šampion British Open přinesl 73.

Reklama