Hlavní obsah

Americký dobrodruh objevuje Evropu

O ránu za vedoucí dvojicí Shiv Kapur, Nicolas Colsaerts na KLM Open je Američan Todd Hamilton. Přišel o kartu na PGA Tour, ale díky vítězství na British Open 2004 nyní může hrát golf na European Tour, jak se mu zlíbí.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Hamilton (-7; 66-67) je nyní až na 545. místě světového žebříčku, když prošel jen dvěma cuty z posledních devatenácti startů.

Na European Tour má však Američan kartu až do roku 2014, což mu přinesla výhra na British Open v play off nad Erniem Elsem.

"Hřiště v Hilversumu mi vyhovuje, stejně jako cestování po Evropě. Před týdnem jsem díky European Masters byl prvně ve Švýcarsku, v příštích týdnech se zase poprvé podívám do Rakouska a do Francie. Ke konci sezony mě čekají ještě turnaje v Singapuru a Hongkongu, jimiž završím povinný počet dvanácti startů v sezoně," řekl Hamilton.

Čtvrteční lídr Colsaerts hrál v pátečním druhém kole jen par 70 a tedy o osm ran hůř poté, co na šesté jamce ztratil míč a odešel s double bogey. Kapur, který vedl po prvním kole srpnové Czech Open, přidal 68 ke čtvrtečním 64 a dělí se o vedení..

O šesté místo se na -6 dělí mj. Martin Kaymer. Další dva hráči z týmu Evropy pro Ryder Cup se dělí o 49. příčku s +1: Francesco Molinari a Ross Fisher.

KLM Open vysílá v přímých a česky komentovaných přenosech Golf Channel.

Reklama