Hlavní obsah

Mitchell věří v další úspěch

Angličan Peter Mitchell tento týden obhajuje titul na Casa Serena Open - nejlépe dotovavém turnaji mimo Major Championships - s nadějí, že bude pokračovat ve svém trendu "podzimních úspěchů".

Článek

V roce 2008, při své premiérové sezoně na Senior Tour, Mitchell zvítězil ke konci sezony ve Skotsku a také v Itálii. Před rokem rovněž podnikl podzimní útok, když vyhrál druhý ročník lukrativního Casa Serena Open a postoupil v Order of Merit.

Mitchellovo vítězství na nádherném hřišti Casa Serena Golf v České republice bylo jedním z vrcholů minulé sezony. Dvaapadesátiletý hráč vystoupal výsledkovou listinou s finálovým skóre 66 až k titulu.

Nedlouho předtím Mitchell přitom zvažoval, že kvůli dosavadním skličujícím výsledkům odstoupí ze zbývajících turnajů sezony 2009, ale nakonec se velkolepě zvedl a vyhrál Casa Serena Open na místě, k němuž choval hlubokou náklonnost.

"Toto místo zkrátka miluji," řekl Mitchell o hřišti Casa Serena Golf. "Je prostě nádherné. I kdyby se tady nehrál golf a jenom byste se zde procházali, tak byste si je zamilovali."

Obhájce titulu doufá, že jeho pozitivní vztah k hřišti a okolí se opět přetvoří ve vítězný výkon, vzhledem k tomu, jak se snaží zapojit do závodu o Order of Merit.

Momentálně je Mitchell na 40. místě pořadí podle finančních výher, ale s působivou první cenou ve výši 90 000 eur se může dostat do top ten - tak, jako tomu bylo loni.

Velikost vítězného šeku zaručuje, že Casa Serena Open bude mít významný vliv na konečnou podobu Order of Merit.

Z vrcholu žebříčku mají Boonchu Ruangkit, Chris Williams a také Angel Franco šanci vystřídat Bernharda Langera na první místě, zatímco kdokoli na dalších dvaceti příčkách, kam patří jména jako Carl Mason, Sam Torrance a Barry Lane, se může dostat dopředu v boji o konečnou John Jacobs Trophy pro nejlepšího hráče sezony.

Mason, který skončil na Casa Serena Open 2009 pátý, může svým triumfem psát historii, protože Angličanovi jde o 24. titul na Senior Tour, čímž by se stal nejúspěšnějším vítězem všech dob.

Zatím se Mason dělí o tento rekord s Tommym Hortonem, ale už byl blízko jeho překonání, když před dvěma týdny vstupoval jako vedoucí hráč do finále Travis Perkins plc Senior Masters, ale nakonec se musel spokojit s druhým místem za Irem Desem Smythem.

Také hráči v nižších patrech Order of Merit se budou snažit následovat Mitchellův příklad z minulé sezony, s vědomím, že dobrý výsledek v tomto týdnu může být poukázkou k tomu, aby obhájili svá hráčská privilegia pro příští ročník European Senior Tour.

Turnaje se účastní i dva čeští hráči, Jan Juhaniak a Jiří Seifert, kteří na Roztěži už v pondělí trénovali, za poměrně chladného a větrného počasí, ale přesto obešli všech osmnáct jamek.

Do prvního tréninku se zapojili už také někteří zahraniční hráči, například Doug Johnson, Delroy Cambridge nebo Jerry Bruner.

Turnaj se koná ve dnech 17. - 19. září, diváci mají na všechna tři soutěžní kola vstup zdarma, stejně jako parking, který je letos umožněn přímo v obci Roztěž na vyhrazených parkovištích.

Reklama