Hlavní obsah

Tigerovy triky jsou prozrazeny

Už neplatí, že Phil Mickelson je vedle Tigera Woodse tím druhým, pokud tedy nepočítáme strnulý světový žebříček. Díky práci s bývalým Woodsovým trenérem se Mickelson naučil bránit Tigrovým trikům. Jaké to jsou?

Foto: Dave Martin, ČTK/AP

Americký golfista Tiger Woods na Tour Championship v Atlantě

Článek

Vše se začalo měnit na jaře 2007, kdy Mickelson rozjel spolupráci s bývalým Woodsovým koučem Butchem Harmonem. Ten Mickelsonovi podle CBS Sports prozradil vše, co věděl o Tigerově jinak nepříliš viditelném, ale velmi účelovém chování k soupeřům.

Zde jsou čtyři příklady toho, co Woods rád dělá.

1. Proměňuje putty jako první. Úspěšný golf na greenech znamená, že davy diváků se začínají přesouvat za Woodsem k dalšímu odpališti ještě v době, kdy druhý hráč teprve dohrává jamku, což samozřejmě znamená rozptýlení. V posledních třech případech to ale neplatilo: v neděli na loňském Masters i HSBC Championship a také tuto neděli na BMW Championship zahrál lepší putty i výsledek Mickelson.

2. Na odpaliště přichází až jako druhý. Tím pádem publikum křičí v Tigerův prospěch až poté, co odměnilo přízní soupeře, a to znamená psychickou výhodu před odpalem.

3. Záměrně chodí rychle, když hraje s pomalým hráčem, a naopak, vedle rychlíka se šourá. Většina lidí si tohoto psychologického triku nikdy nevšimne, ale opět to funguje.

4. Někdy hraje trojkou dřevem místo driveru schválně jen proto, aby soupeře nechal déle čekat na ránu a tím zpomalil jeho rytmus. Zní to bizarně, ale nikdy neříkej nikdy.

Něco na tom Mickelsonově poučení od Butche Harmona každopádně bude. Z posledních OSMI přímých soubojů ve flightu totiž Woods vyšel vítězně jenom JEDNOU.

Mickelson po BMW Championship, kde skončil osmý, o sedm míst a tři rány lépe než Woods, řekl: "Společný golf mě baví. Tiger ze mě vždycky dostane to nejlepší. Přál bych si, abychom spolu hráli častěji, a nejen o nedělích, ale také v prvních kolech."

Není divu, když teď zná možná všechny Woodsovy triky!

Reklama