Hlavní obsah

Golf v hodinách tělocviku

SLAPY

Nedávno otevřené golfové hřiště na Slapech se snaží přilákat ke golfu i ty nejmladší. Jeho provozovatelé rozjeli projekt juniorského oddílu pro děti od pěti let a chtějí postupně vybudovat tělovýchovnou jednotu se statutem TCM, tedy tréninkového centra mládeže.

Foto: archiv Golf Park Slapy sv. Jan

Golfové hřiště na Slapech

Článek

Plnohodnotný oddíl pro děti funguje na Slapech od září, velký nábor proběhl na konci prázdnin. Tréninků se ujal profesionál Karel Šíma a supervizi nad celým dětským programem převzal neméně zkušený Radek Wagner, který je současně i ředitelem hřiště a HeadPro v Golf Parku Slapy sv. Jan.

Na zimu chystají také tréninky v indooru pro děti, které se chtějí dále zlepšovat. Pro příští léto pak na Slapech s předstihem připravují letní golfové kurzy pro mládež, letní příměstské tábory i jednodenní intenzivní tréninky.

Ředitelka místní školy Renata Hacaperková si myšlenku juniorského golfu na Slapech pochvaluje a zvažuje třeba i zařazení golfu do hodin tělocviku. “Chceme, aby byl golf jedním ze sportů, s nímž se žáci na hodinách tělesné výchovy seznamují. Proč by to měl být jen fotbal či atletika,” řekla.

Reklama