Hlavní obsah

Angličan na Roztěži nadále vede

Před finále Casa Serena Open zůstal ve vedení Gary Wolstenholme. Obhájce titulu Peter Mitchell ztrácí už osm ran. Duo českých hráčů mělo v sobotu rozdílný osud.

Článek

Angličan Gary Wolstenholme se dostal z děleného vedení na Casa Serena Open do samostatného. Po pátečních 66 zahrál v sobotu o jednu ránu víc, ale jeho golf se skóre 67 (-4) obsahoval vedle šesti birdie také double bogey na osmé jamce.

Celkových 9 pod par dává anglickému hráči náskok jedné rány na krajana Marka Belshama, o další úder zpět je Skot Gordon Brand jnr.

„Na titul nemyslím, snažím se soustředit vždy na tu ránu, která mě čeká a uvidíme, co to přinese v neděli. Můj náskok není velký," řekl Wolstenholme.

Obhájce titulu Peter Mitchell se oproti pátečnímu skóre even par zlepšil v sobotu jen o jednu ránu, přestože byl po devíti jamkách na 3 pod par za kolo. „I když se to nezdá, jsem spokojen, hrál jsem mnohem lépe než na úvod," řekl Mitchell, který se na 1 pod par dělí o 16. místo.

Z českého dua se druhé kolo povedlo Jiřímu Seifertovi, který napravil čtyři bogey na úvodních šesti jamkách a zahrál 72 (+1), když na druhé devítce zahrál také tři birdie v rozpětí čtyř jamek. „Dařily se mi rány do greenu a oproti včerejšku jsem i lépe puttoval," řekl Seifert, který se dělí o 68. místo s celkovými +7.

Naopak znovu ztratil Jan Juhaniak, mimo jiné kvůli tripley bogey na čtyřparové osmičce a double bogey na pětiparové osmnáctce. „Hřiště mi znovu nedalo ani ránu," smutnil Juhaniak, s +15 na 75. místě mezi 78 hráči.

Kompletní výsledky po 2. kole najdete zde

Startovní listinu 3. kola, které začíná v 9.00 a kde poslední flight vychází v 11.00, najdete zde. Diváci mají na Roztěž vstup zdarma.

Foto: Golf Digest C&S/Zdeněk Sluka

Reklama