Hlavní obsah

Rakouské play off vyhrál Lara

Španěl José Manuel Lara vyhrál v play off Austrian Golf Open a získal svůj první titul na European Tour po čtyřech letech,

Článek

José Manuel Lara (foto) porazil na první jamce play off Angličana Davida Lynna, Oba byli na výsledku 17 pod par, když Lara v Diamond Golf Club zahrál na první dodatečné jamce par, zatímco Lynn potřeboval k dosažení greenu tři rány a pak měl dva putty.

Třiatřicetiletý Španěl v sezoně devětkrát za sebou neprošel cutem a zdálo se, že na European Tour ztratí kartu. Před týdnem ale skončil čtvrtý na KLM Open, kde získal svůj jediný titul v roce 2004, a ve finále v Rakousku zahrál 64 ran po deseti birdie a dvou bogey.

Lynn zakončil kolo dvěma pary, zatímco jeho krajan Danny Willett odpadl ze soutěže kvůli třem závěrečným bogey za sebou.

Willett se nakonec dělil o třetí místo, stejně jako Graeme McDowell a Švéd Alexander Noren.

Patnáctiletý rakouský amatér Matthias Schwab zahrál ve finále 75 ran, což ho odsunulo na dělené 32. místo, ale celkově šlo o nejlepší výkon tak mladého hráče na European Tour.

Austrian Golf Open vysílal v přímých přenosech s českým komentářem Golf Channel. Dalším turnajem bude Portugal Masters od 14. října.

Reklama