Hlavní obsah

Další rána pro Tigera Woodse? Vychází kniha o něm a jeho otci sukničkáři

Klid, který se pomalu dostával do života Tigera Woodse, by mohl zase skončit. Chystá se totiž vydání knihy o Woodsově otci Earlovi. Nepůjde o bulvární čtení, ale seriozní, ovšem také ne vždy příjemný pohled na otce nejlepšího golfisty světa i na samotného hráče.

Článek

Knihu "Syn svého otce" napsal americký novinář Tom Callahan, spolupracovník Golf Digest, v němž se také autor chystá uvést úryvky. Callahan se poprvé setkal s Earlem Woodsem v roce 1996 na Greater Milwaukee Open, kde Tiger hrál prvně jako profesionál.

Poté se Woodsův otec a novinář stýkali ještě dalších deset let. Callahan naslouchal otcovskému vyprávění a mohl vhlédnout do světa Tigera Woodse jako málokdo. Kniha vyjde 28. října v USA a Golf Digest uvede úryvky ve svém listopadovém čísle.

První část knihy je věnována Earlu Woodsovi, jeho původu, boji s rasovými předsudky, kariéře v armádě, prvnímu manželství, z něhož se narodily tři děti, a také seznámení s druhou manželkou Kultidou, později matkou Tigera.

Druhá část knihy má jediné téma: Tiger Woods.

Náklonnost k ženám

Earla Woodse popisuje Callahan kromě jiného jako sukničkáře, před nímž se prý každá žena musela mít na pozoru. Tiger byl na svého otce ke konci života velmi rozzlobený, protože ho musel podle autora knihy vytahovat z neupřesněné šlamasky, týkající se sexu. Znesvářené strany nakonec usmířila Kultida Woods, prosící syna, aby otci odpustil.

Callahan měl knihu dávno rozepsánu, když Tiger Woods loni v listopadu bizarně havaroval v autě před vlastním domem, což odstartovalo nevídaný únik informací o hráčově soukromí.

"Je k pousmání, že tahle událost mou knihu příliš nezměnila," uvedl Tim Callahan, který odmítl kontaktovat jakoukoli ženu, spojenou s Tigerovými skandály. Chtěl podle svých slov pouze vylíčit výjimečný vztah otce, který vzal golfovou hůl poprvé do ruky ve 42 letech, a syna, který ovládl golf každým coulem.

Callahan navíc Earla Woodse obdivoval a nechtěl mu knihou ublížit, i když na druhou stranu se neostýchá vyjevit netušené detaily z jeho života. "Každá žena, která se dostala k Earlovi na dvacet metrů, byla jeho potenciální žalobkyní," uvádí kniha, která zahrnuje úryvky z rozhovorů se sestrami, sousedy, první ženou i třemi dětmi Earla Woodse.

Koučování přes televizi

Callahan se také vydal do Vietnamu najít vojáka, po němž Earl Woods pojmenoval svého syna Eldricka Tonta "Tigera", a zorganizoval dojemné setkání obou rodin.

Autor měl takový přístup k Earlu Woodsovi, že s ním dokonce trávil čas u televize v době, kdy Tiger hrál turnaje. V jedné kapitole Callahan popisuje, jak Earl u přenosu podřimuje, ale najednou se vzbudí, jakmile je v záběru Tiger. Dokonce synovi u televize dával instrukce a tvrdil, že ho Tiger slyší.

"Vyprávěl hodně příběhů a všechny v sobě měly aspoň trochu nepravdy a někdy byly úplně vymyšlené. Jediné, v čem nepřeháněl, byl Vietnam," řekl Callahan o Earlu Woodsovi.

Autor zpovídal také řadu golfistů jako Arnolda Palmera, Jacka Nicklause nebo Ernie Else. Právě Els mimo jiné řekl, že Woodse přese všechno, co se stalo v jeho životě, respektuje a podporuje, ale že podle jeho názoru nelze hrát nejlepší golf, aniž by si člověk vážil sám sebe.

"Pokud chce být Tiger opravdu takový, jaký je, OK," řekl Els. "Jen jsem zvědavý, kam svou energii napře teď. Do fitnessu? Myslím, že Tiger bude velmi osamělý člověk. Bohužel."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články