Hlavní obsah

Golfová jednička Woods musí trénovat bos

Mezi metody tréninku Tigera Woodse s novým koučem Seanem Foleym patří hraní úderů bez bot. "Dřív jsem také trénoval bos, ale kvůli tomu, abych vyrovnal opálení nohou," uvedl Woods ve svém nejnovějším příspěvku na blogu.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Tiger Woods při tréninku

Článek

Tiger Woods se na své internetové stránce rozepsal o dvou týdnech přípravy mezi posledním startem na PGA Tour a Ryder Cupem, který ho jako člena amerického týmu čeká od pátku ve Walesu. Hlavním tématem se stal jeho nový švih.

"Pracoval jsem se Seanem Foleym několikrát od BMW Championship a budeme spolu dělat i tento víkend, než v neděli večer odletím s týmem z Atlanty do Walesu," uvedl Woods. "S každým tréninkem se cítím jistěji. A co je nejdůležitější, chápu, co mám dělat, když se úder nepodaří, jako jsem to věděl dřív, když byl mým trenérem Butch Harmon a pak Hank Haney."

Woods se podle svých slov učí nový švih rychleji, než čekal. "Pořád mám ale před sebou dost práce. Každopádně hraju delší rány, protože jsem schopen přenést energii efektivnějším způsobem."

Údery bos trénuje Woods jednoduše kvůli práci na rovnováze, "Teď mám jiný důvod než dřív, když jsem tím jen vyrovnával opálení nohou," uvedl.

Světový hráč číslo jedna směrem k Ryder Cupu připomněl, že ještě nikdy nechyběl v žádném zápase, ale zároveň naznačil, že ho kapitán Corey Pavin nemusí do všech utkání nominovat.

"Necítím zvláštní tlak kvůli tomu, že jsem dostal divokou kartu," dodal Woods, který podle svých slov nebude mít problém se rychle seznámit s hřištěm Twenty Ten na Celtic Manor. "Rychle se zorientovat a poznat nové hřtiště, to je naše každotýdenní práce," dodal.

Reklama