Hlavní obsah

Tigera bych nechal doma, říká před Ryder Cupem Montgomerie

LONDÝN

Válka slov už vypukla. Jen pár dní před prestižním Ryder Cupem, v němž zkříží golfové hole nejlepší Evropané s výběrem Američanů, se ozývají první ostré výroky. Kapitán Evropanů Colin Montgomerie se například nechal slyšet, že by nechal doma sexuálními skandály utrápeného Tigera Woodse. Bez ohledu na to, že dosud uhájil pozici světové jedničky.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Co ve Walesu předvede Tiger Woods?

Článek

Montgomerie by podle svých slov místo Woodse, který nedávno vyřešil několikaměsíční vláčení stránkami bulvárních novin a magazínů tichým rozvodem s manželkou Elin, udělil divokou kartu spíše někomu z dvojice Steve Stricker či Jim Furyk. Druhý jmenovaný v neděli triumfoval ve finále zámořského FedExCupu. Oba ovšem v týmu pro Ryder Cup figurují.

„Možná nemají takové jméno, ale hrají stabilně a dobře. Tiger evidentně pořád není ve své kůži,“ uvedl chlapík přezdívaný Monty. Američané se nad jeho slovy spíše usmívají. Podle deníku Sun prý jen posílá Tigerovu motivaci předvést na Ryder Cupu to nejlepší z dosavadní sezóny. „Bude to chtít dát Montymu sežrat,“ řekl britskému listu zdroj z amerického tábora.

Ostatně i vítěz US Open a jeden z členů evropského týmu Graeme McDowell varuje před jakýmkoliv podceněním Woodse. „Jen nedrážděte Tigera,“ poznamenal.

Souboj Evropanů s týmem USA začíná ve velšském Celtic Manor v pátek.

Reklama