Hlavní obsah

Ryder Cup zdržel déšť, poprvé v historii se bude hrát do pondělí

NEWPORT

Po "suché" sobotě dnes program golfového Ryder Cupu opět zdržel déšť. Kvůli promáčenému hřišti Celtic Manor ve Walesu začne dnešní program až ve 14:30 SELČ a poprvé v třiaosmdesátileté historii tak prestižní souboj mezi Evropou a USA skončí až v pondělí.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Ryder Cup ovlivňuje déšť. Na snímku Ross Fisher a Ian Poulter projíždějí hřištěm.

Článek

Američtí obhájci vítězství zatím vedou nad Evropou 6:4, ovšem ve všech šesti aktuálně rozehraných zápasech, které přerušil sobotní soumrak, mají navrch domácí. Dnes odpoledne by se mělo těchto šest čtyřher dokončit, zbývajících dvanáct dvouher pak přijde na řadu v pondělí.

Na základě dohody kapitánů je pondělí nejzazším možným termínem k ukončení turnaje. Pokud by nebylo všech 28 zápasů dohráno do pondělního západu slunce, což je ve 20:43 SELČ, počítaly by se výsledky všech dokončených utkání a ty zápasy, které by vítěze neznaly, by se počítaly nerozhodně bez ohledu na to, jaké by právě bylo průběžné skóre.

Program nabral skluz už v pátek, kdy se kvůli dešti nehrálo sedm hodin. Organizátoři poté ve snaze dohnat ztrátu upravili program, ale dnešní ranní déšť se opět postaral o další odklad. Na hřišti speciálně vybudovaném pro Ryder Cup se vytvořily potůčky stékající fairwayemi, které znemožňovaly regulérní hru.

Reklama