Hlavní obsah

Čejka v Georgii, Evropa ve Skotsku

Kolotoč dvou největších světových tour pokračuje i po Ryder Cupu. Většina vítězného týmu Evropy hraje golf ve Skotsku a neodpočívají ani někteří Američané, které čeká nový turnaj PGA Tour v Georgii. Tam po delší přestávce zamířil také Alex Čejka.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Alex Čejka se po pětitýdenní pauze představí na turnaji PGA v Georgii.

Článek

European Tour: Dunhill Links Championship

Devět hráčů a k tomu kapitán vítězného týmu Evropy se přesunulo z Walesu do skotského St. Andrews, centra turnaje Dunhill Links Championship, který se hraje systémem Pro-Am na třech zdejších linksových hřištích včetně St. Andrews, a to o pět milionů dolarů. Titul obhajuje Angličan Simon Dyson.

Utkají se tu Lee Westwood, Graeme McDowell, Rory McIlroy, Padraig Harrington, Peter Hanson, Martin Kaymer, Edoardo Molinari, Francesco Molinari, Ross Fisher a také Colin Montgomerie. Ten v St. Andrews přiznal, že den po Ryder Cupu byl prvním po dvanácti dnech, kdy ráno potřeboval budík.

"Každý den na Ryder Cupu jsem vstával v pět ráno a vzhledem k tomu, že se mi nedařilo moc spát, jsem buzení ani nepotřeboval. Na pití moc nejsem, a tak jsem z týmových oslav odcházel v půl jedné v noci, kdy Lee Westwood zpíval s pohárem v ruce. Ráno jsem ale trofej našel vypulírovanou," řekl Montgomerie.

Z vítězného týmu chybí na turnaji European Tour jen Ian Pouler, Luke Donald a Miguel Ángel Jiménez. Účastní se také tři vicekapitáni: Darren Clarke, Paul McGinley i Thomas Björn. Až na McDowella všichni hráči i kapitán cestovali z Cardiffu do Edinburghu letadlem. Šampion US Open a autor rozhodujícího bodu zvolil hodinovou cestu autobusem s činovníky tour a kedíky.

PGA Tour: McGladrey Classic

Nový turnaj americké tour se hraje na Sea Island v Georgii, kde jsou přímo zapojeni tři účastníci Ryder Cupu. Jako hráči Matt Kuchar a domácí Zach Johnson (zároveň člen turnajového výboru) a také Davis Love III. Vicekapitán letošního týmu USA a favorit funkce kapitána pro rok 2012 dělá současně předsedu turnaje, který se hraje o čtyři miliony dolarů.

Po pěti týdnech přestávky se vrací do akce Alex Čejka, který hrál naposledy první turnaj play off na Barclays. Český rodák má už jistou kartu na PGA Tour 2011, a tak může hrát bez stresu. Na money listu mu patří 95. místo s celkovým výdělkem 904 253 dolarů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články