Hlavní obsah

Konopiště našlo mistry mistrů

Šestý ročník turnaje Tipsport Pohár mistrů golfových klubů se odehrál na Konopišti. Tituly mistrů všech mistrů si odvezli Sean Davidson a Petra Kvídová.

Článek

Foto: Petra Kvídová a Sean Davidson, vítězové Tipsport Poháru mistrů

Na start se postavilo 39 mužů a 34 žen, všichni mistři svých klubů. První den hráli na D´Este, finálové kolo proběhlo na hřišti Radecký. V sázce bylo nejen vítězství, ale také finanční odměna. Na konto klubu, jehož reprezentant zahraje nejlepší součet, totiž putuje 50 tisíc korun od titulárního partnera, společnosti Tipsport, a to na rozvoj mládežnického golfu.

Po prvním kole se na vedoucím místě mezi ženami usadila Kateřina Černá z GK Čechie (74 ran), ale hned o dvě rány za ní byly Markéta Šubrtová (GC Praha) a Petra Kvídová (Royal GC Mariánské Lázně). Po nedělním finále se na celkovém počtu 148 ran zastavily dvě hráčky, - Černá (74-74) a Kvídová (76-72). O vítězce tedy rozhodovala rozehrávka, v níž se parem prosadila zkušenější Kvídová.

Na vedoucího muže po prvním kole, Seana Davidsona z GK Karlštejn, se v průběhu finále dotáhl Aleš Kořínek z GC Olomouc, který ale na osmnácté jamce nevědomky kopl do svého míče, byl penalizován a právě tato rána rozhodla o vítězství Davidsona (71-73).

„Mám obrovskou radost, že jsem tady vyhrál," usmíval se reprezentant Karlštejna. „Vůbec jsem nevěděl, že si Aleš Kořínek kopl do míče. Myslel jsem, že bude rozehrávka. Je to pro něj smutné, ale smekám před jeho čestností..." Na nešťastného Kořínka zbylo druhé místo (72-73), třetí skončil Martin Blažek (77-77) z Beskydského GC.

Příští, sedmý ročník Tipsport Poháru mistrů golfových klubů proběhne opět v resortu GC Konopiště, a to 8. až 9. října 2011.

Reklama