Hlavní obsah

Grand Slam i Dubaj se ztrátami

Jihoafrické ztráty hlásí dva lukrativní podniky na sklonku sezony. Grand Slam of Golf určitě a Dubai World Championship pravděpodobně se budou muset obejít bez dvou významných hráčů.

Foto: Jon Nasza, Reuters

Golfista Jihoafrické republiky Louis Oosthuizen

Článek

Grand Slam of Golf, dvoudenní turnaj na rány pro vítěze majorů, přišel už o druhého hráče.

Po Philu Mickelsonovi, vítězi Masters, který se omluvil kvůli onemocnění psoriatickou artritidou, nebude hrát ani Louis Oosthuizen.

Jihoafrický šampion British Open doplatil na lov, kterého se doma zúčastnil a při kterém si poranil šlachy v kotníku.

Oosthuizen už musel vynechat minulý týden turnaj v St. Andrews, na jehož Old Course v červenci zvítězil, a absenci přenesl také na Bermudy, kde se Grand Slam of Golf hraje 19. a 20. října.

Náhradníky na turnaj mohou být pouze bývalí vítězové majorů. Místo Oosthuizena bude hrát Američan David Toms, jehož vítězství z PGA Championship 2001 je sice hodně vousaté, ale nikdo "lepší" nebyl k mání. Nabídku odmítili Zach Johnson i Retief Goosen.

Navíc náhradníka za Mickelsona už dělá Ernie Els. Turnaj tak poprvé v 20leté historii neuvidí hned dva aktuální šampiony majorů. Hrát budou aspoň Graeme McDowell (vítěz US Open) a Martin Kaymer (PGA Championship).

Ernie Els mezitím dal najevo, že peníze pro něho nejsou všechno. Pravděpodobně se totiž nezúčastní závěrečného turnaje European Tour v Dubaji, tzv. Dubai World Championship s dotací 7,5 milionu eur. Důvod? Nepadlo mu do oka tamější hřiště Jumeirah Golf Estates.

"V Dubaji jsem sice třikrát vyhrál turnaj Desert Classic na hřišti Emirates, ale nejsem fanouškem hřiště, na němž se hraje poslední turnaj European Tour. Jumeirah nesedí mé hře a v této chvíli to vypadá, že tam nepojedu. Definitivně se ale rozhodnu až po listopadovém turnaji v Šanghaji," řekl Els, momentálně čtvrtý hráč evropského žebříčku, který ale už nemá prakticky šanci vyhrát pořadí Race to Dubai.

Loni se Els na Jumeirah dělil o 50. místo mezi 58 hráči s celkovým výsledkem +1, když vítěz Lee Westwood byl o 24 ran lepší.

Reklama