Hlavní obsah

Velká tlačenice v Portugalsku

Tři vedoucí hráči na výsledku 64, celkem 49 golfistů se skóre lepším než 70, pod parem hřiště 81 výsledků. To je bilance prvního kola Portugal Masters, turnaje European Tour, který v přímých přenosech s českým komentářem vysílá Golf Channel.

Článek

Švédské duo Robert Karlsson (na snímku) a Johan Edfors a spolu s ním Nizozemec Maarten Lafeber vedou po prvním kole Portugal Masters.

Všichni zahráli na Oceanico Victoria Golf Course ve Vilamouře v Algarve výsledek 64, tedy 8 pod par.

Design Arnolda Palmera byl na úvod k hráčům díky měkkému hřišti a bezvětří milosrdný, i když někteří favorité se nevyhnuli zaváhání. Například Francesco Molinari zahrál 74.

Jedenačtyřicetiletý Karlsson letos vyhrál v Kataru a po loňských problémech se sítnicí oka si připomněl formu vítěze evropského žebříčku z roku 2008. Tentokrát zahrál bez bogey a zapsal si osm birdie.

Na hřišti Oceanico Victoria v minulosti skončil Karlsson na druhém a třetím místě. "Dnes jsem mohl hrát velmi agresivně a navíc mi vycházelo drajvování na pětiparech. Tyhle jamky mi tady sedí. Bylo to docela snadné," řekl Karlsson, desetinásobný vítěz na tour.

Jeho krajan Edfors získal všechny své tři tituly na European Tour v roce 2006. "Myslím, že tento týden je možné zahrát na tour konečně magických 59 ran," tvrdil Edfors, který hrál rovněž bez bogey.

Zato Lafeber se dopustil dokonce double bogey na osmnáctce, své deváté jamce kola, ale někdejší vítěz Dutch Open zaznamenal také jedenáct birdie.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články