Hlavní obsah

Woods už golfu vládnout nebude, je přesvědčen Norman

Dominantní golf Tigera Woodse se nevrátí a útok na rekord Jacka Nicklause v počtu major titulů bude stále těžší, ne-li nemožný. Je o tom přesvědčen Greg Norman, Woodsův předchůdce na prvním místě světového žebříčku.

Foto: Brian Synder, Reuters

Americký golfista Tiger Woods

Článek

Greg Norman promluvil k médiím přes svým turnajem Shark Shootout v Naples na Floridě. Co všechno řekl?

O Woodsově návratu do někdejší formy: "Nebude to pro něj tak jednoduché jako v minulosti. Jeho sebevědomí bylo narušeno. Ne v soukromém životě, ale v golfu. Jsem si jist, že když teď kráčí k odpališti, necítí takový obdiv a respekt vůči své osobě jako dřív. Technicky vzato, jeho golf se vrátí na takovou úroveň, že bude schopen hrát rány tak, jak je hrát chce. Jenže se bude muset také vyrovnat s jinými věcmi."

O Woodsově konkurenci: "Každým rokem je Tiger starší, zatímco konkurence mládne. Mladíci dnes nejsou vystrašeni jménem Tiger Woods jako dřív. Naopak, berou výzvu a chtějí se s ním utkat jako rovný s rovným."

O Woodsově výdrži: "Zůstat dlouho na vrcholu bude těžké, protože nyní je Woods pod ještě větším mikroskopem než dřív. Woods bude znovu vyhrávat turnaje, ale už nebude dominovat jako dřív."

O Woodsově šancích dohnat Nicklause: "Pořád jsou, ale slábnou. Pokud Tiger přijede v dubnu na Masters bez turnajového vítězství, bude bez v té době už rok a půl bez výhry. A to je těžké, protože začínáte pochybovat a ptát se, zda vůbec ještě někdy vyhrajete. A v případě Jackova rekordu se nebavíme o normálních turnajích, ale o majorech."

Reklama

Související témata: