Hlavní obsah

Green se chytil na greenech

Levoruký Australan Richard Green vyhrál Portugal Masters jako svůj třetí turnaj na European Tour a první od Austrian Open 2007. Titul však zároveň ztratil Španěl Pablo Martín.

Článek

Devětatřicetiletý Green smazal ve finále na hřišti Oceanico Golf obří ztrátu sedmi ran! Na cestě za výsledkem 67 a celkovými 18 pod par zahrál v neděli 11 birdie a mohl si dovolit dokonce dvě bogey na posledních třech jamkách.

Dosavadní lídr Pablo Martín naopak finále nezvládl, náskok tří ran promarnil, zahrál celkově 75 s druhou double bogey kola na poslední jamce a dělil se o šesté místo s -15.

Španěl měl už bogey na patnáctce a šestnátce, ale nechal si ještě šanci na play off po birdie na sedmnáctce, jenže na poslední jamce poslal ostrým hookem drajv do vody.

"Dnes mi to konečně vyšlo na greenech," řekl vítězný Green, který v předchozích třech kolech zaznamenal průměr 31 puttů na kolo.

O druhé místo se na -16 dělili Francesco Molinari, Robert Karlsson, Gonzalo Fernandez-Castaňo a Joost Luiten. Molinari předvedl podruhé 62 ran s devíti birdie a eaglem. Jeho výsledky byly 74-62-74-62...

Reklama